2024-05-06 39 瀏覽
住沙田但好少行去好運中心那邊,聽朋友說好運中心重新裝修過,多了很多新食肆,於是這天和朋友過去行吓。這間食店主打新加坡菜,地方非常闊落,剛巧是下午茶時間,我和朋友見下午茶餐幾抵食,就入去試吓。海南雞飯$68雖然是茶餐,但份量真不少,有差不多1 /4隻🐔,一碗香噴噴雞油飯,還有冬瓜湯和點海南雞的三色醬。雞皮爽滑而不油膩,雞肉嫩滑,還竟然食到雞皮啫喱😋,有青瓜伴菜,青瓜夠爽甜。馬來烤雞配油飯$68見系食店推介菜式,朋友就order一試,雞塊燒得好香口,配菜豐富,有車厘茄、洋蔥、炸花生、鹹魚仔和半隻鹹蛋,非常吸引,鹹蛋黃係漏油既😎!配燒雞的不是普通白飯,系雞油飯,飯粒分明,雞油香味濃郁又煙靱,抵讚👍🏻,還備有微辣特色醬汁,朋友話幾好味😋😋。茶餐加$ 3送熱飲,雖然要加一服務費,但仍屬抵食之選!

海南雞飯$68

馬來烤雞配油飯$68

茶餐加$ 3送熱飲,雖然要加一服務費,但仍屬抵食之選!

下午茶