2020-09-28 433 瀏覽
深水埗近幾年都好多文青cafe進駐,將深水埗呢個舊區打造成一個帶有文藝氣息既地方,呢間人氣爆燈既cafe除左賣咖啡仲有酒賣㖭,假日好多人,所以我就揀左weekday去試,唔洗排咁耐Latte個拉花係一隻飛馬,好靚好特別,不過咖啡表面好快起泡,咖啡味亦都不夠香濃Dirty第一次係cafe飲咖啡係用whisky杯,仲要係呢隻富士山whisky杯,真係幾特別,杯dirty夠凍的,但飲落奶味偏重,啡味不夠蒲燒鰻魚漢堡配青檸鹽薯條一個長到拖地既鰻魚漢堡呈現係我眼前,賣相當吸引的,中間夾住一d菜絲沙律,中和返蒲燒鰻魚偏濃既味道,配搭不錯海膽忌廉汁蟹肉意大利飯我真係一d海膽味道都食唔到,蟹肉亦都唔係好食到,只食到好濃既洋蔥味,成個飯偏甜,真係好失望呢度環境舒適,好適合打卡同放空,但食物同咖啡我覺得就一般,可能下次淨係飲酒會好d

Latte
Latte