之前去咗東京食吉列牛,之後一直對佢念念不忘,好想再次感受一下佢嘅味道。故此,我哋上網搜尋香港邊度有得食,就見到呢間好多人推介。🎀話明要食吉列牛,所以緊係揀吉列牛定食嚟試啦!價錢唔算貴,但睇落個份量都幾多。😙 除咗重點吉列牛之外,還有配菜蕃茄、豆腐同麵鼓湯。食個陣先將切好咗嘅牛放上塊板到兩邊煮熟,然後沾上少量醬汁。🎀 我覺得味道咸咗少少,而且個皮又脆又硬,咬第一下個陣會有啲𠝹口。食個陣要小心一些才行!但是放上熱板燒的時候很有趣,可以邊玩邊食🤣而呢個咖哩忌廉雞肉烏冬我係第一次食。表面充滿了雪白的忌廉,灑上了少量葱花,看似十分吸引!食嘅時候把下面的咖哩烏冬夾上來,mix 埋遇熱已溶化的忌廉一齊食。因為忌廉嘅關係,烏冬食落去好滑好 creamy。💕 比我想像的好食!😆 咖哩味都夠濃郁而且雞肉份量足夠。未食過嘅我覺得值得一試~
吉列牛定食

咖哩忌廉雞肉烏冬