係香港食過2間吉列牛,一間係銅鑼灣上樓既,一間就係秘。我敢講秘係我暫時食過最好食嘅吉列牛餐廳!好食程度重要係短時間已經食左2次😍-第一次黎到時間較早,但已經得番4人枱。要同人搭枱,我地2個人平排坐,對面望住另一對情侶好尷尬😅加上叫咗吉列牛要燒,放太埋自己又成日比油彈到,放遠少少又霸埋人地D位又彈到人地🤨所以搭枱好麻煩,都係prefer 2人位,唔洗整到人。第2次去比較晏,咁岩2人枱埋單,所以調位過去坐。食完餐廳都山門嚕。-2次都係點一樣既食物😂因為太好味啦!我點咗黑松露吉列牛定食,男友點了板燒吉列牛定食。❣️黑松露吉列牛($148)我個人認為較香口,吉列皮比板燒牛更脆。開頭食第一舊細嘅牛唔太覺黑松露味,但之後每舊肉都有濃濃的黑松露味好正咬落肉質唔會好難咬開,係有質素的牛肉!定食要+$38會跟湯、飯、流心蛋。飯加入飯素唔會好dry,而且份量好夠好大碗!最值得一提係自助燒牛方面,餐廳係會提供牛脂。外面餐廳只會輕輕塗上油係面,但呢到係提供牛脂👍🏻而男友點嘅板燒吉列牛($108)只係吉列皮沒有加上黑松露,但都好食!肉質一樣好咬易吞。因為男友好厭尖,好怕牛肉咬唔開同難呑,所以係食牛方面比較挑剔同講
係香港食過2間吉列牛,一間係銅鑼灣上樓既,一間就係秘。
2次都係點一樣既食物😂因為太好味啦!
我點咗黑松露吉列牛定食,男友點了板燒吉列牛定食。
❣️黑松露吉列牛($148)
我個人認為較香口,吉列皮比板燒牛更脆。
好正
咬落肉質唔會好難咬開,係有質素的牛肉!
黑松露吉列牛

定食要+$38會跟湯、飯、流心蛋。
飯加入飯素唔會好dry,而且份量好夠好大碗!
最值得一提係自助燒牛方面,餐廳係會提供牛脂。
外面餐廳只會輕輕塗上油係面,但呢到係提供牛脂👍🏻
燒黑松露吉列牛定食

因為男友好厭尖,好怕牛肉咬唔開同難呑,所以係食牛方面比較挑剔同講究。
板燒吉列牛定食
兩次黎食都要請侍應再點火,可能我地燒得太慢了 哈哈 慢慢品嚐!侍應都有求必應👍🏻
店內提供嘅汽水唔係普通可樂雪碧,另外有提供日本果味汽水,建議叫埋汽水,成餐飯更滿足!
整體來說,秘好值得一去再去
食唔厭亦keep到質素。
個人認為改善的地方有2點:
1. 抽氣系統需要改善
店內冇明顯抽氣扇或吸煙系統,只有2部大冷氣。次次去都煙霧瀰漫又成身油煙味。加上每枱都點吉列牛,都有D焗!
2. 牛脂供應
餐廳提供牛脂十分值得欣賞。但牛脂份量細,燒唔出油。第2次食嘅時候,牛脂只不過係由牛肉切咗一個較肥的小角出黎,燒極都唔出油🤔 重要痴住少少肉,較似額外送的一舊肉仔🤦🏻‍♀️ 建議可以參考日本燒肉店用的牛脂或一田買日本牛時提供的牛脂,可以再肥番小小、大舊番小小。
不過我都推薦呢間餐廳👍🏻有質素
可能你會覺得價錢貴,但一分錢一分貨,外面平幾究蚊唔流一百蚊嘅都唔及些食店。誇張啲,其實咁嘅質素可以賣咁平已經好吸引好抵了!

2019-03-11
黑松露吉列牛