2020-02-24 229 瀏覽
今日喺黃大仙呢頭做完嘢,諗住食埋嘢先至返去,見呢個商場都幾多嘢食,就揀咗呢間和氣試吓。一入到去都好闊落,間舖都幾大間咁店舖嘅裝修同配設都好日式,睇得出喺細節位上都幾有心思無諗到一上前菜嘅時候碗沙律原來可以咁大碗,而且好好味。牛油果亦都係大大片咁上,如果可以落多幾塊牛油果就可以再滿足啲啦之後就到主食白咖喱烏冬,一睇個樣已經見到落料好足,有種軟綿綿嘅感覺夾起仲見到啲咖喱!黃黃啡啡嘅就係啲薯仔嘅粉,成碗都好重咖喱味!烏冬亦都好煙韌,呢個滿分💯另外,呢個白咖喱烏冬仲會配上兩塊炸雞🍗,啲炸雞好嫩滑,唔會炸到太老,幾Juicy!!之後仲有呢個鰻魚牛油果班戟🥑!牛油果愛好者表示好鍾意呢個!成個卷落料好足,個卷咁大個但係都捲得好好唔會太易食到散哂。啲鰻魚亦都好出色,食完呢個之後飽腹感大增然後仲有呢個刺身呢,食材好新鮮,啖啖鮮甜,生虎蝦可以見到廚師整得乾乾淨淨先至送上比大家食。另外,仲會送上秘製漿汁㗎最後就梗係唔少得甜品啦。我哋叫咗呢個宇治抺茶芭菲,雪糕嘅抺茶味好濃,真材實料入到嚟食呢間和氣完全無後悔,下次會再嚟食!!

一入到去都好闊落,間舖都幾大間咁

店舖嘅裝修同配設都好日式,睇得出喺細節位上都幾有心思

溫泉玉子牛油果凱撒沙律

,呢個滿分💯
白咖喱烏冬

炸雞(配白咖喱烏冬)

之後仲有呢個鰻魚牛油果班戟🥑!牛油果愛好者表示好鍾意呢個
鰻魚牛油果班戟

活赤貝刺身、生虎蝦刺身、章紅魚刺身

最後就梗係唔少得甜品
。我哋叫咗呢個宇治抺茶芭菲,雪糕嘅抺茶味好濃,真材實料
宇治抺茶芭菲

入到嚟食呢間和氣完全無後悔
,下次會再嚟食!!
2020-02-24
溫泉玉子牛油果凱撒沙律
白咖喱烏冬
炸雞(配白咖喱烏冬)
鰻魚牛油果班戟
活赤貝刺身、生虎蝦刺身、章紅魚刺身