2020-04-21 384 瀏覽
呢啲時勢除左交收抗疫物資外都唔會出去,今日約左個好朋友交收,平時最愛hightea既我地,因為啲tea多數到藍🙄同埋啲酒店好多大劣人好高危⋯⋯所以選左間可以坐得舒服啲既黃店呢間bookmark左好耐想同茹素既媽咪黎試但一直無食,今日選左下午茶時間黎叫做無咁多人門面日系簡約Menu同我上網睇無乜點改動🤣所以一早諗定食乜,可以走五辛、走蛋奶真好靈活,好適合信佛食全齋茹素既人士mocha同hazelnut latte先黎飲品(跟餐加錢)飲品味道比較淡,可能配合素食口味要清啲~相當欣賞用紙飲管夠環保不可能漢堡包配蕃薯條新派素食就有呢度特別,舊新肉真係勁似牛肉,無論質地同味道都似,配埋芝士同醬汁完全係好食唔乾又健康,蕃薯條香脆帶甜冬蔭意大利飯其實想食芫茜飯但無左咁見隔離枱食緊好香就叫一個,食落無真冬蔭既酸辣,飯比想像好食同入味,飯粒唔會太軟又保持飯粒,其實我唔太喜歡正宗意大利飯粒中間硬痴牙既,呢個完全無呢個問題埋單三百又唔趕人坐得舒服又夠安靜,黃店都有好食既,睇下識唔識揀既啫

門面日系簡約

hazelnut  latte/mocha