2019-05-16 1546 瀏覽
之前網上見到呢間釜飯一直想嚟食,今次嚟九龍灣專誠嚟食吓😬見到餐牌嘅相都幾吸引,而且佢午飯嘅選擇都算多,環境夠闊落,可以食得舒舒服服😇我哋就揀咗佢哋嘅人氣之選,包括五花叉燒盛釜同埋金魂釜飯~五花叉燒盛釜一上碟已經覺得好驚喜,叉燒份量極多,而且每片厚度適中,肥瘦均勻,食落醬汁鋪滿飯粒同埋叉燒片,而且叉燒之下仲有幾片南瓜,瓜片吸左燒肉精華覺得味道都幾濃幾好食,每一啖飯都食到粒粒熟透嘅珍珠奶同埋叉燒,非常滿足~覺得最神奇嘅係佢啲珍珠飯唔會黐底,而且有少少飯焦,令啲飯食落更加焦香,但又唔會有窿味,呢個飯抵讚👍令我更加驚喜嘅係佢個鰻魚飯,一想跌就已經見到鰻魚燒得好靚,有少少晶瑩剔透嘅感覺~請問預份量都算多,有三大塊厚切鰻魚,每一塊都充滿醬汁,而且食落去鰻魚冇骨,而且有入口即溶嘅感覺,令我非常驚喜😍佢個飯有三種層次,第一層鰻魚,第二層係充滿醬汁嘅飯粒,第三層就係粒粒飽滿嘅珍珠米,食落去好滿足~呢個飯真係要再食多次🤩因為係套餐,所以係定食,跟咗麵豉湯同埋嘢飲,嘢飲我揀咗蘋果蜜,同行朋友揀咗柚子蜜,見佢賣相都幾靚,而且唔會太甜,蘋果蜜有清新感覺~呢餐飯食物質素好高,食得好開心,估唔到喺九龍灣有平民高質日
之前網上見到呢間釜飯一直想嚟食,今次嚟九龍灣專誠嚟食吓😬
五花叉燒盛釜
金魂釜飯
凍蘋果蜜和凍柚子蜜
呢餐飯食物質素好高,食得好開心,估唔到喺九龍灣有平民高質日本嘢食,下次要再嚟食多次👍
2019-05-15
五花叉燒盛釜