星期四約埋個閨蜜去左中環shopping,差唔多6:30個肚開始打鼓🥁啦⋯⋯就揸架車上soho搵野食,因為朋友愛吃扒,見倒呢間steakhouse 門口可以泊車,就選呢間試下,可能時間尚早,無預約已經有位😃我地要求坐門口位置,因為驚架車比人抄牌🤣餐廳裝修格調好浪漫,每台都有個小蠟燭,服務員好快就遞上餐牌,扒類選擇都算多,價錢平均$250-350一份,中環區算係中價,我地order左一份蝦嘅前菜,朋友就叫左由阿根廷進口嘅牛扒,而我就揀左生文魚扒。上餐前,服務員攞左一籃餐飽,外脆內軟,唔洗查牛油都可以食幾件😋跟住上前菜,蝦🍤嘅質地都幾彈牙,配合埋個汁有小小酸味味,食左好開胃。前菜完左,主菜上場,嘩!份量對兩個女仔黎講算係好大份🤔先講我份生文魚扒,雖然肉質有小小鞋,但係魚皮煎得超香😋算係加番唔小分,而個焗薯都好夠件頭,食完份生文魚扒本來都已經有7成飽肚🙄但係就係因為個焗薯配埋個酸忌廉醬,抵消左好溜嘅感覺,最後成個焗薯食晒😋至於個牛扒,朋友order 5成熟,朋友都讚肉質鮮嫩,好juice,外邊煎得好焦香,服務員介紹真係唔錯,而且仲有3個醬汁(分別係秘製醬汁,蕃茄醬,同埋千島醬)最後食埋個雪糕
最後食埋個雪糕pancake😋一個完美晚餐先可以劃上句號。