2022-12-04 196 瀏覽
打開menu選擇甚多,首先值得一讚係圖文並茂而且符合度頗高。若不論食物口味,打卡影靚相係幾好選擇🤪頭盤先點左👉🏻香芒紅菜頭米紙卷材料多為爽口蔬果,口感fresh到我以為自己係隻牛😂。但素食開胃選擇倒也不錯,惟味道主要來自碟中芒果醬,略嫌單調左啲~泰式小食少不了蝦餅作為泰西fusion菜,好少餐廳會在此菜式作出太多新嘗試。所以都係正常發揮,但以手打來講,口感還太硬,缺乏彈性。輪到冬蔭公湯論擺盤用具,打卡實在一流。但椰漿和青檸分開上🤦🏻‍♀️,飲落去真覺得有點侮辱左傳統冬蔭公湯。。。不過講明係fusion,恕我不懂欣賞🫠最後主菜👉🏻泰式醉貓炒新鮮手造卷粉這道菜算是我比較欣賞的一道。香味十足,肉碎豆角粒都惹味,但爆炒可以再多啲,因為單吃卷粉就冇味,肉碎卻太濃味。值得讚賞卷粉口感幾好,煙煙韌韌的,比平時食炒金邊粉更有特色,所以才令我覺得自己係食緊fusion菜😂!今次冇叫飲品,因為感覺都冇令我好想嘗試的一款🫠整體來講,休閑食餐便飯很好,地點就腳,k11入面,但食物口味見仁見智啦!想有新嘗試的也可以一試!

頭盤先點左👉🏻香芒紅菜頭米紙卷

泰式小食少不了蝦餅

輪到冬蔭公湯
不過講明係fusion,恕我不懂欣賞🫠

最後主菜👉🏻泰式醉貓炒新鮮手造卷粉

今次冇叫飲品,因為感覺都冇令我好想嘗試的一款🫠
香芒紅菜頭米紙卷
手打蝦餅