2024-04-21 166 瀏覽
屋企人生日,所以就book左呢間私房菜慶生🙆🏻‍♀️如果有老人家一齊食,可以請餐廳為我地度身訂造菜式,令老人家都可以放心咁食所有餸😋 而且餐廳又可以推薦時令菜式,就食到最合時宜既美食😋首先餐廳見呢排開始熱,所以推薦我地食冬瓜盅🙆🏻‍♀️冬瓜盅貌相已經好吸引,而且十分足料,有蟹肉,蝦,菇等,重有加左夜香花,令成個湯更清新😋在埸侍應會幫手分湯,好細心👍🏻之後我地點左冰鎮鮑魚拌青芥末手撕雞,食完就明點解餐廳推介呢道!手撕雞既配料好特別,有酸薑絲,炸芋絲,海哲,食落口感多層次,而個汁酸酸地,再配埋青芥末,好夾又惹味🤣飽魚都好大隻,煮得剛好又入味!鮑汁扣鵝掌煲亦係我好中意既一道,上菜用鍋上,所以keep到好熱🙆🏻‍♀️鵝掌好厚同肥美,鮑汁非常入味,食落好滿足😋底下重有菜,又係吸滿鮑汁,相當惹味😋另外我地點左個香口啲既陳皮骨,餐廳用上陳皮作調味,好有趣,好少地方有😳即使個排骨好厚身多肉,陳皮味依然入到𥚃面,所以每一啖都好甘香🤤

2024-04-21