餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-05-10 533 瀏覽
已經bookmark左呢間餐廳好耐, 今次終於有機會試, 位於M1酒店內, 想不到這小小酒店會有一間算高質的餐廳, 室內裝修幾特別, menu上的別名令我細看了很耐(因為名字實在太長), 餐具及盤的擺設很有心思, 但這裡唯一缺點是冷氣太凍, 令平時不喝熱東西的也忍不住叫了一杯熱桂花蘋果蜜, 桂花味很夠, 但過於甜, 即使再加一半熱水, 味道也超甜,  如果可以再放一片新鮮蘋果, 提出少少酸味, 可能會好一點. 首先來的是芝士黑松露薯條, 黑松露醬很濃, 味道幾好的, 但以小食來說, 對於我們兩個女仔份量實在太大了, 而且這個必定要襯熱食才好吃, 但因為冷氣太大, 雖則我地兩個已經默默地食, 但好快凍了, 最後也要放棄, 因為仲要留肚食甜品, 呢個如果可以揀half或者full size就好了主食叫了明太子蟹肉意粉, 蟹肉有很多, 加上忌廉及蟹籽這個配搭已經係無得輸, 明太子味不太重, 這個一樣係要熱食, 一凍左就好難分開最後, 因為太飽, 係朱古力同檸檬中間, 還是選了檸檬, 檸檬的酸, 剛剛可以balance返之前的膩, 酸味加埋烤過的棉花糖, 為整餐劃上完美句號
桂花蘋果蜜
黑松露薯條