餐廳: 新源興燒臘茶餐廳
資訊:

2021-12-13 1817 瀏覽
好少寫食評,今次專登要寫一寫。鋪頭位處旺地又喺街頭,講真今時今日基本上啲嘢唔洗好食都自然會有客,所以點解我會話呢間嘢有善念,肯做好!諗唔到食咩,見外賣自取$42仲包嘢飲,加埋BXXpay 再減$8,本身諗住$34將就一下又一餐。揀嘢飲見到有自制菊花茶,又咁好嘅,下一下火。行到鋪面,見個排場都無咩期望。番到公司,打開個盒,嘩,PP盒而唔係發泡膠。利申唔係環保能人,但果吓我覺得究竟有咩驅使一間咁嘅鋪頭唔用發泡膠,係愛定係責任?明明根本係喺商業角度嚟講完全唔合理嘅事,因為慳得一蚊就賺多一蚊嚟交租。忽然覺得自己雖然係一隻社畜,但只要做好一啲啲小事,件事就係好事。講番嘢食啦。葱油雞扒午餐肉煎蛋飯,葱油香,雞扒有兩塊,蛋焗咗20分鐘都做到半熟,午餐肉就薄咗啲柴咗啲。菊花茶飲得出人情味,咁無得同深水埗比啦。$42。PS.本人唔係環保能人,唔好問我最後點處理個PP盒,或者點解要叫外盒唔自備。呢篇係讚揚善念嘅食評。好嘅嘢就要讚。
好少寫食評,今次專登要寫一寫。

外賣自取