2024-02-01 185 瀏覽
成日聽人講依間好食,終於有機會嚟試下!拔絲焦糖香燒脆腩仔 - 脆腩仔嘅皮幾香脆,肉亦都唔會好肥,幾好食!拔絲焦糖就甜甜地,鍾意食甜野嘅話都應該會鍾意!懷舊豬油撈飯 - 真係好耐冇食過依味!啲飯粒粒分明,好香!得意嘅係自己郁手將豬油同飯撈埋一齊Haha古法枝竹雙冬羊腩煲 - 羊腩煲($298)幾抵食!以依個價錢嚟講嘅話,羊腩嘅份量比出面其他一啲餐廳多,羊腩嘅口感都好,重點係羊腩煲嘅味道較得好!酥炸鯪魚球配蜆蚧 - 個人認為蜆蚧偏鹹少少,酥炸鯪魚球嘅味道同口感都幾好,鯪魚球本身就好食,就算唔同蜆蚧一齊食都OK!蒜蓉炒芥蘭 - 正常水準!頭抽豉油皇銀芽炒麵 - 好有「鑊氣」!我唔係特別鍾意食豉油皇炒麵,但依個真係幾香,簡簡單單嘅一味有驚喜,而且麵嘅口感都幾好!鳳尾蝦多士 - 好耐冇食過依個懷舊小吃!依道都做得幾好,蝦多士嘅多士部分唔會好厚,整體嘅口感同味道都👍!馬灣可樂 - 覺得幾得意所以叫左,同我地平時飲嘅可樂唔一樣,佢係冇添加人工香料嘅,個味道有啲似我地細個成日食嘅「酸沙可樂糖」。整體嚟講,每一味餸都有水準,飲啤酒嘅戰鬥碗都好得意!另外,依度嘅環境設計都特別有「香港味」👍!*建議大家提早
成日聽人講依間好食,終於有機會嚟試下!

蒜蓉炒芥蘭 - 正常水準!

*建議大家提早Book位!