今晚同朋友兩個人book咗食鐵板燒。記得一年前左右,嚟過呢間食omakase, 當時感覺好好,無論lunch 同dinner 都好多人,食物質素好好,夜晚還同其他食客飲酒傾偈,好有日本居酒屋feel。今日星期五晚,居然全間餐廳只有我同朋友兩人。內心已經心感不妙,又見到今次嘅師傅好似全部轉晒,心想是否餐廳是否易手了。我哋今次選擇食鐵板燒,價錢沒有點變,但食品的質量好似下降了很多。牛肉五成熟,但係就好硬。總之感覺整體上食品的質素已經下降。還有職員都不是太helpful, 我問有什麼sake介紹,佢就話好睇𠆤人口味,以前出名的「-刀兩斷」又無再入貨,連送酒的枝豆同雞泡魚乾都話無。我諗我都應該不會再再去,價錢同食物不太配。
泡魚乾都話無。我諗我都應該不會再
再去,價錢同食物不太配。
-滴入魂
白飯魚乾