2022-11-17 279 瀏覽
搖完啲海鮮會好味啲🤨?答案係:唔止好味咁簡單!尖沙咀食好西時間又黎喇~ 今次一試傳說中嘅船長shake shake海鮮,呢度出晒名要早啲預約,唔係就可以慢慢等位了😆 🌟Signature Combo A 第一步,去揀幾多款海鮮,而我得兩個人怕會食唔晒,所以就揀咗3 款海鮮:海蝦、原隻魷魚、扇貝。第二步,就揀用緊咩汁,而我就揀咗卡薑蒜蓉汁小辣。原來佢地係用有大量辛辣味道嘅香料而成第三步,選好之後就等店員施展魔法🧙🏻‍♀️「搖~搖~ 搖~ 」船長海鮮袋 除了 3款海鮮都鮮味且彈牙,搖搖袋入面仲加有粟米🌽、薯仔🥔同腸仔,搖完啲汁完美咁撈滿所有材料,鮮味得來有好惹味,難怪個個都會揀🌟路易斯安那式蟹餅外層炸得非常鬆脆,賣相相當精緻。入面全部都係一絲絲嘅蟹肉,咬落蟹味非常濃郁,非常滿足🌟蟹肉卡邦尼意粉卡邦尼意粉醬汁好creamy而且掛汁,加埋蟹肉口感更豐富。意粉仲加有深炸嘅煙肉,非常脆口,帶多份特別口感俾個意粉🌟 Pineapple On The Floor超高身嘅一杯飲品,底層有層菠蘿糖醬,中間係層薄荷葉,上面就好多碎冰。口感好fresh唔太甜,而啲冰融咗就可以混埋底層嘅糖醬。飲到底都仲好夠菠蘿味
搖完啲海鮮會好味啲🤨?
答案係:唔止好味咁簡單!

🌟Signature Combo A

🌟路易斯安那式蟹餅
路易斯安那式蟹餅

🌟蟹肉卡邦尼意粉
蟹肉卡邦尼意粉

🌟 Pineapple On The Floor
超高身嘅一杯飲品,底層有層菠蘿糖醬,中間係層薄荷葉,上面就好多碎冰。口感好fresh唔太甜,而啲冰融咗就可以混埋底層嘅糖醬。飲到底都仲好夠菠蘿味,好飲👍🏻

🌟 Sugar Kiss
熱情果加入野莓汁,友人話呢個正常發揮~可以一試

2022-11-15
路易斯安那式蟹餅