🥩 Le Moment | 中環 冬至晚飯反其道而行,去了扒房撐枱腳!大火烤香再封肉汁嘅厚切牛扒,加上嫩滑入味嘅羊扒,永遠不會令人失望!配菜是燉大蔥同千層薯仔 🥔 好味道套餐有我最喜歡嘅蕃茄湯,粒粒蕃茄加芝士流,creamy但有口感~蜜糖walnut加羅馬生菜~兩者都是好正嘅前菜!當日佢有極生猛嘅青口,好鮮甜~ 我地另外加左烤芝士同埋烤鵝肝~紅酒方面,老細Bob介紹了意大利北西西里島嘅紅酒,入口層次分明~雖然Bob老外形象分明,對食物要求痴線地高,而且風趣幽默,用餐同享受體驗都好正,不過突然聽到佢講流利廣東話好有反差!每人消費:$1,000😂🫰🏼#中環美食 #中環黃店 #黃店扒房 #扒房 #特色餐廳 #牛扒 #羊扒 #烤芝士 #紅酒 #hkfoodie #hkfood #hkig #hksteak #steakdinner #hkredwine #lemoment #lambchops #greatfood
🥩 Le Moment | 中環

每人消費:$1,000