資訊:

2019-08-17 211 瀏覽
師傅最近同保安黎左呢間餐廳,其實師傅已經唔係第一次嚟,但今次黎因為友人有張coupon,加上網上訂位有九折,用得唔好嘥,又加上覺得幾抵食,所以再黎。訂左位準時到達,兩個人叫咗兩客龍蝦湯,薄切生牛肉,法式黑松露牛油香草焗田螺同蜆,本來想食青口,可惜冇貨唯有食蜆。傾下傾下就有得食,上菜速度都幾快,先講薄切生牛肉,牛肉真的切得薄薄的,入口舒服,配上火箭菜,青青爽爽,好得。法式黑松露牛油香草焗田螺一碟六件,十分精緻,淨係個賣相都贏,入口正常,沒有很大驚喜。至於蜆都幾大隻,味道鮮甜可口,不俗。最令師傅欣賞莫過於個龍蝦湯,湯嘅味道濃濃的,蝦嘅味道好濃,但並不苦口,雖然師傅未知點分係蝦定龍蝦,但坊間好味嘅龍蝦湯也不算多,賣68蚊,師傅覺得超值。總括黎講食物水準都幾好,每道菜都幾精緻,味道可口,加上招呼殷勤,兩個人食完埋單都係600左右,每人三舊幾,餐廳水準,有機會都會再黎。龍蝦湯絕對係必食之選!

龍蝦湯
法式黑松露牛油香草焗田螺