2019-04-08 1783 瀏覽
今日同屋企人去將軍澳食晚飯,商場都幾多餐廳選擇,我哋揀咗一間日式餐廳,係以雞蛋做主題,環境坐得好舒適,卡位好闊樂,而且主食嘅選擇都幾多我哋揀咗咖喱豚肉湯烏冬,再加$25變咗套餐,咁就可以多一碗麵豉湯、沙律同埋一杯飲品,好抵食湯底咖哩味好濃郁,而且烏冬嘅質地煮得剛剛好,再加上微微炭燒過嘅豚肉,真係好惹味另外叫咗個鵝肝牛扒丼,材料好豐富,有幾片牛肉同鵝肝,再配上燒蘋果同埋溫泉蛋,賣相幾靚,而牛扒肉味濃郁,連飯都用上不同配料去製作,配搭唔錯,以呢個價錢食到鵝肝係抵食嘅跟餐嘅沙律🥗夠清新,而今日嘅冰果茶係熱情果果茶,茶味十分香濃,飲得出啖啖甘味,唔會得個甜字我最鍾意就係今日嘅甜品,我哋叫咗個士多啤梨班㦸,除咗賣相幾靚之外,我最欣賞就係香濃嘅蛋味,而且班㦸嘅口感好鬆軟,配上忌廉同埋士多啤梨醬真係好出色,真係想再食多件餐廳嘅服務幾好,而且上菜速度好快,環境好乾淨企理,食物質素唔錯,如果大家嚟食一定要試吓甜品啊

咖哩豚肉湯烏冬

鵝肝牛扒丼

,飲得出啖啖甘味,唔會得個甜字

熱情果茶

士多啤梨班㦸