2019-10-22 104 瀏覽
同朋友都係灣仔返工,所以就去咗附近間新泰食泰國菜。一到餐廳,已經見到好靚嘅裝修,啱曬大家打卡!轉角見到啲檯凳已經見到個好靚嘅帳篷咁嘅座位,點知真係可以坐到個個位!食泰國餐點少得泰式炒金邊粉?!所以我地就嗌咗個泰式蝦炒金邊粉。朋友話唔想食太多澱粉質,所以我地就另外嗌咗個馬拉沙咖哩(牛)配印度薄餅。野飲原本想嗌啤酒(見到隔離檯飲到好正咁😭)但因為聽日要返工,所以就嗌咗芒果沙冰同菠蘿沙冰。無幾耐,炒金邊粉就到咗!Size中等,好足料!有四五隻蝦!味道夠,又唔會好油!馬拉沙咖哩就唔會好辣,如果鍾意食辣嘅就可能要試另一隻咖哩。碗咖哩都好足料!好多牛肉!除咗牛肉都有啲薯仔同青椒係裡面。印度薄餅有有六塊,點咖哩汁食一流!至於菠羅沙冰同芒果沙冰,我同朋友都話對方個杯甜過自己個杯😂不過結論都係唔會太甜同埋水果味好自然,唔係嗰啲果汁劑好假嘅水果味。以灣仔區食泰國菜價錢中等,位置都好方便!餐廳好闊落,好啱朋友坐埋靜靜傾計。仲有就係啲waitress服務態度好好!經過都會笑住打招呼🤣有機會要再黎幫襯!
同朋友都係灣仔返工,所以就去咗附近間新泰食泰國菜。
一到餐廳,已經見到好靚嘅裝修,啱曬大家打卡!

以灣仔區食泰國菜價錢中等,位置都好方便!
餐廳好闊落,好啱朋友坐埋靜靜傾計。
有機會要再黎幫襯!