2013-07-11 3732 瀏覽
今次上網搵到呢間,評價不錯,便預先打電話book左枱,約16人,同埋會自己拎蛋糕,收切餅費。booking時間由6點到11點 當日,一到達cafe,準時有位,但發現位置原來比想像中細,有點像長卡位,16人的位置有其中5人都要坐摺凳。 由於人未齊,打算先和幾個朋友叫野飲小食,食住等。原來16人並沒有晚餐menu, 只可以叫party餐。Party餐選擇有A餐和B餐,按人頭收費,此外只有小食menu可選擇。 朋友們一心來食晚餐,本來在沒有dinner menu的情況下有打算離開再地方,但店員在老闆娘的指示下說可免收一位。我們解釋叫16人餐的價錢我們希望有多些選擇,否則不夠吃,最少16人不用只吃3款主菜…… 但他們一而再地說不可以,又說party餐牌上有些菜式今日已經沒有,又眼見格離枱可以叫晚餐menu, 所謂的煙三文魚青口意大利飯也不能叫, 我地已經感覺不良好想離開。但朋友們一個一個地到達,蛋糕又到了,我們沒有辦法再找第二間食市有16人位,只好再問店員可否加多些選擇。最後他們只願意減收人頭,主菜依然只有3款。 沙律,菜算新鮮,但16人來說份量較少,每人只有一兩片菜葉,而且沙律醋的比例不

2015 瀏覽

沙律,菜算新鮮,但16人來說份量較少,每人只有一兩片菜葉,而且沙律醋的比例不夠,偏淡,似食生菜
小食有芝士薯條,份量比想像中多,味道不錯。
小食拼盤
春卷等炸野和雞串都一般。不夠熱。
野飲任叫,但以一jar jar出。 refill得後慢,全夜只refill了約5次…
金桔ok,不太甜。 提子乳酸一般,淡味而且不凍。
肉醬意粉,夠熱,汁同粉既比例OK,份量應夠食飽3個人

雞皇飯,白汁味道很淡,不夠汁,雞肉不多,反而雜菜比較多

最期待的卡邦尼長通粉,令人很失望,只有白汁和火腿味,完全沒有芝士味沒cream味,那個根本是白汁雞皇飯的味道。

呢間cafe地方太迫,已經似茶記多過似cafe,而且服務態度差,很難再幫襯…
題外話/補充資料: 店員很幫忙地幫手分生日蛋糕和幫手影合照,只是店員口中的"老闆娘"10時就已經叫店員提醒我地booking只到10點半,但再問之下又說可坐到11點,明顯有趕客之感覺。 最後到11點,"老闆娘"竟然親自拿一個大垃圾桶放在我們枱邊,收拾枱面,一邊執就不停地說:「其實你地夠左鐘好耐!」全層女廁就只有一格,我地唔係唔想走,但朋友真係去緊洗手間… "老闆娘"忽然發現我們枱面上有盒muffin,即刻話:「你拎野入黎食我地要收錢架!」我地已經話唔食架會收埋,朋友覺得佢小事化大,講左句:「其實我地都俾左切cake費啦…」老闆娘二話不說:「咁你意思係可以收你2個cake錢?」 坦白說,去cafe慶生都係希望環境relax,有特色又靚,有board game card game玩,地方夠一班朋友he he ha ha 傾下計玩下,食物唔係重點。
2013-06-22
生日