2021-03-30 293 瀏覽
原本見到OpenRice可以攞位就試下,點知係唔work🤣幸好當日星期六晚去walkin都唔需要等位😚-金魂蒲燒釜飯 最厚肉$138一大塊鰻魚真係心心眼😍名副其實咁厚肉,燒得好軟腍。美中不足係幾多骨,我自己對食到骨係好敏感😂會挑出黎🙈但男朋友就無咩感覺照吞🤫-汁燒牛肉釜$68牛肉雖然唔係超軟腍,但質感比我預期好,唔會好韌,容易咬😬兩個釜飯都有跟少少配菜,蛋絲、紅蘿蔔等等。另外食到中途仲可以要求加多d鰻魚汁,唔洗驚食到底要乾啃白飯🤣-黑松露玉子燒$18黑松露醬好香好夾,但玉子唔夠滑嫩-髒髒炸香蕉$18/2件見佢係人氣產品就試下,外層用朱古力粉包裹住,裡面的香蕉餡心🍌剛上枱時微暖,咬落有軟糯軟糯的感覺。味道我是一般般🤣因為似果種香蕉糖咁甜甜的😖-一個釜飯份量都幾多,就算可以加鰻魚汁送飯,我都無戰力食得哂🙈
金魂蒲燒釜飯 最厚肉

金魂蒲燒釜飯 最厚肉$138
汁燒牛肉釜

汁燒牛肉釜$68
黑松露玉子燒

黑松露玉子燒$18
黑松露醬好香好夾,但玉子唔夠滑嫩
髒髒炸香蕉

髒髒炸香蕉$18/2件