2015-06-28 5009 瀏覽
喜歡食海鮮必要食此處自助餐, 因為海鮮款式多而且最重要係夠新鮮又坐得舒服.我和屋企人一去到第一時間就食海鮮,有長腳蟹,蟹蚶,田螺,聖子,青口,蜆..最鮮甜係蟹蚶,又大又肥美.另外聖子也新鮮,不帶腥味,入囗爽甜清新.正!!!另外由於父親節關係每人有一份龍蝦及一隻生蠔,食到到喉唔到肺咁,唔明點解每人得一隻生蠔!除了海鮮當然不少得魚生,三文魚,吞拿魚,帶子,凡立貝,不過一般酒店自助餐其實也有所以並不覺有什麼特別.去得文華,甜品當然一定要留肚每樣也要試些,所以我食完兩大盤海鮮就直接品嚐甜品.Bread & butter pudding- 好香滑蛋味,加少少呢汁,刺激下味雷先!Sea Salt Chocolate tart-口感似new york cheese cake咁不太硬但又有tart口感..軟硬適中.朱古力面有些少海鹽,令整個cake甜中帶咸! 好特別!Lemon tart-上面白色lemon cream好滑好軟但好酸,建議要放在食任何朱古力甜品之前食!Blue berry mousse & cream-是杯裝,好像食yoghurt囗感.頂個層酸source,中間係mousse,低

Blue berry mousse & cream-是杯裝,好像食yoghurt囗感.頂個層酸source,中間係mousse,低層好像是餅乾碎.
整體覺得$683/一位絕對值,食物質素,店內環境,職員服務態度,生完全值回呢個價錢!
Buffet
Seafood