1K
2024-02-02 174 瀏覽
「La famille 」長期都會幫襯嘅蛋糕店,喜歡佢嘅地戚風蛋糕唔太甜,又多花款,而且一個迷你size嘅蛋糕都只係幾十蚊,最好就係兩個人慶祝生日嘅時候,就係最好嘅選擇,有時自己一個人都會買黎食,分店仲越開越多,非常方便👍🏻👍🏻💚▪️Pistachio 香濃開心果 $ 70外層包住脆皮朱古力,有濃濃的開心果味道而且仲食到粒粒開心果碎,戚風蛋糕非常鬆軟,外脆內軟的口感,好味道🍊▪️Japanese Yuzu 日本柚子 $ 60最清新清香嘅味道,淡淡柚子香氣,鬆軟蛋糕裏面仍藏了粒粒柚子肉,加上面層有滑嘅忌廉,非常美味,這個口味大人小朋友都咁鍾意食🌰▪️Mont Blanc 沖繩黑糖栗子蒙布朗 $ 65我最愛嘅栗子口味,面層鋪滿香滑既栗子蓉,口感綿密,栗子味道超濃,最愛有一粒大大粒嘅糖糖漬栗子,配合埋鬆軟嘅蛋糕,栗子粉絲,絕對唔可以錯過🌹▪️Rose & Lychee 玫瑰荔枝 $ 65賣相是粉紅粉紅加上荔枝啫喱和新鮮士多啤梨,荔枝配合玫瑰味,原來味道好得意,就像食緊荔枝味道嘅玫瑰花一樣,好香好香

💚▪️Pistachio 香濃開心果 $ 70

🍊▪️Japanese Yuzu 日本柚子 $ 60