餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2022-04-02 62 瀏覽
今日忽然氣溫驟降,得十五度嘅天氣下,真係好想食火鍋,當掃緊社交平台諗食邊間嘅時候,見到烤魚有訂座三重優惠,全單8折,海鱸魚價錢免費升級為江團魚,送泡椒雞翼尖!訂完座我準時出席,食個久違了的最笠笠烤魚~呢間人氣店真係好多人好full!好在book左檯唔洗等太耐就有檯。美顏滑溜嘅江團魚,魚鰭、肚、頭都好豐富骨膠原架~用香料醃完再烤過之後,放上爐再加入我自選嘅bb麻辣老壇酸菜,香麻辣加上超多配料,好似滑豆腐、牙菜、芫茜、洋蔥等等,好味呀~食酸菜魚點可以無蓮藕、金菇同薯仔架?(本人口味而已😆)另加呢個黃金組合最岩我!仲有海帶添!食食下覺得唔多夠喉,再加米線同冰豆腐,米線夾到不得了!滑滑飽肚又吸味,冰豆腐好香豆味,少少酸菜魚味濃郁黃豆味,飽哂!暖笠笠又滿足~

老壇酸菜江團魚
黃金組合