普慶餐廳

The Astor
餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2019-07-23 2142 瀏覽
環境方面,地方闊落、裝修幾靚,有唔同嘅座位,有啲好似吧檯、有啲卡位、有啲係梳化咁,我果日坐正常檯。食物方面,款式超級多,比平日其他晚餐自助餐仲要多,而且放嘅地方分散哂,唔會好迫人。雖然食果日都爆哂場,但拎食物都唔駛點排隊。介紹有咩食先:沙律區:沙律款式多,有已經撈好,好似凱撒沙律、三文魚沙律、黎巴嫩青瓜沙律、紅菜頭沙律、木耳沙律、露筍蠶豆芝士沙律⋯亦有好多蔬菜、配料同醬俾你自己撈麵包區:麵包有幾款,仲有成罐cracker、麵包條,可以配牛油、果醬或者唔同款式嘅Ham、芝士,但冇烤箱俾你烘麵包日本菜:前菜,有泡菜、小魚乾、麻醬豆腐、中華沙律、涼拌青瓜、螺肉⋯壽司有4款:墨魚、加州卷、北寄貝同唔知咩小紫菜卷。刺身姐姐切,有三文魚、希靈魚、八爪魚、立魚同北寄貝即場製作嘅天婦羅同串燒,天婦羅有冬菇、南瓜、蕃薯、茄子同好似苦瓜味嘅綠色蔬菜。串燒有4-5款,但我只記得食過嘅雞腎同雞肉。雞肉串燒幾好食,唔似超市買好多甜汁果種印度菜:全部蓋住睇唔到😅有奶油咖喱雞、瑪撒拉牛肉咖哩、羊肉咖哩、咖哩雜菜、天多利烤雞,仲有幾款烤餅同醬。試左咖哩雞、咖哩雜菜同天多利烤雞,夠味,雞肉係鞋口,但我本身係鍾意啲肉鞋,

介紹有咩食先:

沙律區

麵包區

日本菜:
前菜,有泡菜、小魚乾、麻醬豆腐、中華沙律、涼拌青瓜、螺肉⋯

日本菜

印度菜:全部蓋住睇唔到😅有奶油咖喱雞、瑪撒拉牛肉咖哩、羊肉咖哩、咖哩雜菜、天多利烤雞,仲有幾款烤餅同醬。試左咖哩雞、咖哩雜菜同天多利烤雞,夠味,雞肉係鞋口,但我本身係鍾意啲肉鞋,所以覺得好味
印度菜

香港菜:其實另一邊仲有燒味區、海南雞飯、蟹粥呀、即炸油炸鬼果啲,呢度主要係淥麵,麵可以揀油麵、粗麵、米線或者瀨粉定薯粉,配菜有韭菜、銀芽、豆卜、魚片、魚蛋、墨丸、雲吞、生菜、小棠菜,除左蔥、辣椒醬、炸蒜等仲有蝦籽粉
香港風味

有3款點心,牛肉燒賣、粉果同奶黃包,試左奶黃包,熱辣辣,雖然唔係流沙都好味
香港風味

其他熱食:湯有中湯同忌廉湯,小菜都幾多款,想食肉有澳洲西冷同烤羊脾。試左辣椒烤雞,雞肉都係鞋果種,我覺得好好味,蒜炒蒜芯、蠔皇扒鴨掌(我淨係食左扒嘅生菜,好味)、泰式海鮮、烤墨魚同帶子⋯另外,仲有即開生蠔、青口、蝦、蟹腳果啲,但我冇試
其他熱食

甜品區:甜品款式都好多,除左小切餅、奶凍果啲,仲有好多一罐罐嘅曲奇、軟糖,試左青蘋果撻、杏仁小蛋糕、鹽味同焦糖味爆谷。果度仲有即場製作waffle ,落花生醬同煉奶就變成格仔餅,食左2件好味
甜品區

雪糕有12款口味,另外亦有2款軟雪糕可以自己擠同落topping 。因為有曲奇雪糕筒,所以平日好少自助餐食雪糕都食左2次,試左焦糖曲奇同檸檬青檸
甜品區
自助餐時段及價錢
2019-07-23
$338.8 (午餐)