2021-10-02 842 瀏覽
樓梯幾岩打咭,其他無特別,唔會再黎。經過見唔洗排隊,就入左呢間cafe食lunch。睇到出面條樓梯,都覺得打咭應該幾靚,對入面裝修設計都有d期望。我地被安排到樓上坐,上面係無打咭位,係一般既裝修。唔知樓下係咪靚d,不過上樓上經過個陣無印象有特別既設計,或者好靚既地方。汁燒牛肉定食 $108牛肉份量算多,味道就係平時日式洋蔥牛肉既味道,呢個價錢就相對黎講貴。唔知個飯原來係有魚籽同生蛋黃,餐牌都唔覺有寫。如果知道我會走蛋,甘都黎左,試下撈黎食。撈左之後,個飯變得濕笠笠同痴埋一舊,我覺得配返白飯會好味啲。魚籽唔知係本身都醃得唔夠味或者份量唔多定被蛋黃搶左鏡,食唔出味道,覺得嘥左啲魚籽。漬物拼盤鯖魚定食 $118無心機之作,鯖魚份量係比一般多,但本身無乜調味,只附上檸檬,同自己屋企煎差唔多。蓮藕係酸既,我平時都幾鐘意食酸野,醃蘿蔔、酸菜魚…但呢個唔係順口既酸,會有啲啲剌(乸)口。茄子食唔出有漬過,味道偏淡。蘿蔔係凍既,似係攤凍左既關東煮蘿蔔,但因為凍左所以有浸小小既苦味。而青瓜就係甘淋上啲麻醬,仲食得出好清新既青瓜味。呢四碟漬物,如果有得免費refill,除左可能會叫蘿蔔,其他都不了。Ice
樓梯幾岩打咭,其他無特別,唔會再黎。

汁燒牛肉定食

汁燒牛肉定食 $108

漬物拼盤鯖魚定食

漬物拼盤鯖魚定食 $118

Coffee

Ice latte 同 Ice Mocha

跟餐 每杯+$25,無研究,飲唔出好壞。

如果諗住打咭,除左樓梯,好似無其他位置打咭。如果諗住食好野,一定有好食過呢間既。如果諗住慢慢坐傾計,sorry,90鐘夠鐘請落去埋單,就算隔離有幾張空檯,出面無人排隊。
汁燒牛肉定食
Coffee