2019-09-25 184 瀏覽
仲記得有一輪我係好迷沾麵,依家睇返原來都隔左一排無再食😳假日前夕尖沙咀四圍係人山人海,無訂位之下本身想食既餐廳滿座唔接受Walk In😭朋友們就決定去間有得排隊既餐廳,最後都排左成半個鐘,入到去之後要拿拿臨落單,跟住一夠鐘店員就會提醒要埋單,都咪話節奏唔急速👉🏻👈🏻▪️ 濃厚豚骨魚介沾麵💲78 (中)沾麵有三四款,我呢款係小中大同價,女仔通常都係要中既210g,正常係熱湯底加冷麵,不過個人唔特別鍾意凍麵條,平時都好少食冷麵、凍烏冬、凍蕎麥麵等等,所以有得揀凍熱之下多數我都係要熱麵🙈但熱麵出到黎唔係好熱,仲要個湯底本身都唔夠熱,成兜野越食越凍😭湯底尚算濃郁,麵條粗身掛湯度不過不失,另外我一向鍾意食偏硬麵條,但呢個既芯未免太過硬身,呢點我自己都覺得有啲意外,如果凍麵既話咪再硬啲🤔至於叉燒比較乾身鞋口,溏心蛋有滷過既,未算係好流心,但都尚可接受🥚整體少失望,回頭率唔高🔎 整體評分(6/10)🥜:個人暫時都係最鍾意麵屋一燈湯底味道,但記得之前食同樣有唔夠熱既問題,而鍾情於重口味湯底既建議試黑龍,漁場台風或者麵屋一燈既麵質就較為合我心意,西環既彩環境惡劣全餐廳係臭廁所味永世難忘已經比我列入黑名單🤪

▪️ 濃厚豚骨魚介沾麵💲78 (中)
濃厚豚骨魚介沾麵
濃厚豚骨魚介沾麵

🔎 整體評分(6/10)