2024-04-18 534 瀏覽
食物比出面大排檔貴少少,份量同出面就差唔多,唯獨是避風塘鮮魷份量比較細叫咗咕嚕肉,冇特別外脆內軟,普通咕嚕肉,唔嚡口唔韌食落去都腍嘅,味道係唔錯蜜糖黑椒薯仔牛柳粒,我就覺得甜味可以多少少,同埋薯仔唔夠香口,平時出面大排檔檔嗰啲薯仔咁覺有少少煎炸過,表面有啲香口會好食啲,牛柳粒冇咩特別,都係腍嘅唔會話好靭或者鞋避風塘鮮魷,呢個嘅份量好少,比我預計中少,大約一隻手掌份量,同埋味道都冇乜,避風塘嘅味道落得唔夠,但係又唔似椒鹽鮮魷鹹香,變咗好似天婦羅咁,唔知點解叫避風塘,其實啲味道都唔會貴,點解唔落多少少呢?好難訂位, Walk in都要排好耐隊,質素嚟講唔係差,但係如果咁難先至食到,呢個質素我就覺得冇咩特別,唔值得特登排隊咁耐,同埋佢嘅價錢都比起普通大排檔貴少少環境係闊落嘅,不過啲凳係金屬嘅硬凳,坐耐少少屁股會痛,服務正正常常,唔差嘅,餸菜都嚟得快整體嚟講唔會話佢差,但係又唔覺得值得排咁耐去食,所以都係試一次就夠,因為感覺同其他大排檔冇咩太大分別
環境係闊落嘅,不過啲凳係金屬嘅硬凳,坐耐少少屁股會痛,
服務正正常常,唔差嘅,餸菜都嚟得快
拔絲咕嚕肉
蜜糖黑椒薯仔牛柳粒