2022-06-14 214 瀏覽
朋友聚餐有人話想食燒肉,朋友喺Google map見到相呢間啲肉好似好正就揀咗呢間試晚市任食我哋六個人,坐咗中間長枱點餐幾特別,唔使叫職員,掃QR code就可以喺網頁自己點餐揀嘢食/加單,可以幾個人同時各自點自己想食嘅嘢Menu上有一大堆牛雞豬肉揀,也有一些蔬菜、刺身、壽司、熟食等。數量有點有趣是以件計,刺身一片一片咁點咁緊係先每款一件試吓,另外先點個三文魚湯暖暖胃。足咗一陣水大概五至十分鐘開始上嘢食個湯唔係普通落粉嗰種味噌湯,飲得出裏面好多料味道好豐富。當中啲蘿蔔好入味,好飲,係一個有誠意嘅湯。唯獨個人覺得略嫌偏鹹,少點鹹味更好炸物點咗一堆試,當中明太子雞翼印象最深刻,之後都有再encore。刺身都算幾新鮮。甜蝦好味,不過翻點最多嘅係帶子。好鮮味,點咗不下五次上完刺身就係時候就點定一堆肉嚟燒肉嘅種類繁多,淨係牛肉都十款八款內臟我自己無點,但聽到同行嘅朋友話鹿兒島薩摩赤雞肝同雞心好食,會食內臟嘅人可以試吓我自己點咗雞肉,望落啲肉赤紅色幾特別,以前未見過呢款雞。味道平時啲雞較重味彈牙一點,必試。上咗肉之後就一直掛住燒同埋食,無再逐一影相。淨係影咗張燒肉嘅相。牛肉一次過上晒,我唔係好分到
我哋六個人,坐咗中間長枱
Menu上有一大堆牛雞豬肉揀,也有一些蔬菜、刺身壽司、熟食等。
足咗一陣水大概五至十分鐘開始上嘢食
三文魚味噌湯

炸物

炸物點咗一堆試,當中明太子雞翼印象最深刻
,之後都有再encore。
刺物

上完刺身就係時候就點定一堆肉嚟燒
肉嘅種類繁多,淨係牛肉都十款八款

牛肉一次過上晒,我唔係好分到邊款打邊款
但都好好味,肉味重油份香。但要特別注意燒嘅時間,肉需好但火喉燒老咗,口感同味道會大打折扣。我燒過一次鞋口之後我都係交返俾身邊嘅女人燒我負責食

另外,建議問職員攞點鹽,灑幾粒鹽更好味

最後甜品雪糕時間,居然有日本藍色嘅海鹽味雪糕,記得之前喺沖澠要排隊先食到,依家可以喺度食到,即刻食多幾個。仲有其他口味如抹茶同奶茶味都好有誠意。

總括而然,整體食質素都不錯,有幾款令人印象特別深刻。包括三文魚湯、帶子、芝士年糕、明太子雞翼、各款和牛系嘅食物 包括關東煮、冷蕎麥麵、同最後嘅藍色海鹽味雪糕。
三文魚味噌湯
刺物