2020-10-19 165 瀏覽
首先畀大家睇吓幾張餐單,一間小店有咁多嘢揀真係好少見。而個店名亦好有意思,喜歡裡米線,我理解為諧音,喜歡你~米線,唔知啱唔啱呢?位於新九龍廣場後面的晏架街,呢度食肆唔够埃華街嗰邊多,可能地點輸蝕少少,但如果你鍾意食米線,下次不如行多两步來到『喜歡裡米線』,相信你一定唔會失望嘅,除咗米線,仲可以揀米粉,薯粉,出前一丁,烏冬,拉麵……呢份就係Set好嘅餐C3~『豬大腸,豬潤,響鈴卷米線』,豬大腸好腍,好入味,豬潤就好新鮮,響鈴卷另上,齋食就無乜味,都係放入湯食,好味好多。而另一份就自選米線,揀咗4樣配料,有生菜,魚皮餃,牛百葉同埋老醬牛肉,生菜綠油油絕對新鮮,半百葉食落爽脆口感,老醬牛肉好入味有牛味。小食揀咗『柱侯崩沙牛腩』和『醉雞』,都用咗好多功夫及配料,所以係合格嘅名符其實哋好食。『檸樂』够凍,檸檬多,好飲,『紅豆冰』如果紅豆再腍啲就更加好。