2019-12-21 294 瀏覽
這間樓上越南菜,我已食了不少個年頭。味道不錯,位置好,價錢亦幾抵,在尖沙咀行街很多時會想起它。這次來,點了三味,無骨鳳爪是食過的,另外兩味是第一次試。無骨鳳爪,味道保持水準,辣汁惹味,其中有幾啖特別辣,都仲頂得住!炸札肉,鹹味較重,奇怪的是,食兩口後,很快已不再覺得鹹。皮有點脆,個人認為不必點甜酸醬也夠味道。黑豕及牛肉粒炒金邊粉,一望覺色水欠奉,入口發現不會淡口,夠味,仲有鑊氣,整體來講係好配合。豬肉粒要改善,因為有幾粒太多肥肉。雖然,可能其他食客會好like。這次來,和對上一次一樣,食客真的不多,但聽到有幾台都是老顧客,均是識貨之人。希望這邊做得住,繼續提供好食物給食客。另希望,快d再有耶汁拉糕食,佢地呢味好食的,但已停產好耐。煮果個快d康復,再煮糕品給食客品嚐。

這次來,點了三味,無骨鳳爪是食過的,另外兩味是第一次試。

無骨鳳爪

炸札肉