2022-03-18 546 瀏覽
[觀塘美食推介🍽 ] TORIO喫茶部☕️ 餐廳既裝修係日系復古懷舊風,加上木系嘅家具,再配埋綠色嘅植物作點綴。令到個感覺好溫馨休閑,再播著懷舊風既舊曲,有好寫意既感覺。店內的包廂卡座更係人氣打卡好位置,可惜當日比較多人食,為免影響到其他客人,所以影唔到咁多相比大家睇。冬甩女建議可以約埋三五知己同朋友仔,叫個主菜配甜品,享受下午茶時光傾下計就最好不過。#冬甩仔女_觀塘區#冬甩仔女_cafe🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅👦🏻🍛TORIO招牌青蘋紅茶咖喱飯配牛肋肉 $78飯到時,賣相不錯。前菜比其他餐廳更豐富,除左最簡單嘅沙律菜之外,仲有密瓜同埋紫薯。佢地既前菜都幾有心思,賣相睇得出有細心配搭過。佢哋既咖哩係日本既味道,個汁唔會太濃味,加埋青蘋果既甜酸味,個人感覺會比coco咖哩屋好食。當日試既牛,份量唔算多,但貴精不貴多,牛完全唔嚡。如果以賣相同味道算是合格。值得推介☺️👦🏻🍎🍵凍糖漬蘋果綠茶 (跟餐free)綠茶配甜既蘋果不過不失。🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅👧🏻🥗煙三文魚雜菜沙律拼日替薯泥配胡麻醬 $68佢既沙律份量都幾大份。最大賣點又吸精既係三文魚,將三文魚拼到玫瑰花形狀,好靚😍另外,三文魚煙燻味吾

[觀塘美食推介🍽 ] TORIO喫茶部☕️

#冬甩仔女_觀塘區
#冬甩仔女_cafe

🍩冬甩仔👦🏻🍩食評👅

👦🏻🍛TORIO招牌青蘋紅茶咖喱飯配牛肋肉 $78

👦🏻🍎🍵凍糖漬蘋果綠茶 (跟餐free)

綠茶配甜既蘋果不過不失。

🍩冬甩女👧🏻🍩食評👅

👧🏻🥗煙三文魚雜菜沙律拼日替薯泥配胡麻醬 $68

佢既沙律份量都幾大份。最大賣點又吸精既係三文魚,將三文魚拼到玫瑰花形狀,好靚😍另外,三文魚煙燻味吾會好嗆,配埋粟米仔、青瓜、哈密瓜、車厘茄、紫薯,就岩岩好,都有飽腹感。

👧🏻🍵🍊凍糖漬柳橙紅茶(跟餐free)

第一次試糖漬過既橙,個感覺幾特別,淡淡的橙香味,再配上紅茶紅茶,都幾好飲😍幾有驚喜。

👦🏻👧🏻🍯🍰完熟柚子檸檬芝士Pancake搭 $88

佢賣相好吸引,聞到好香嘅柚子味。個cream係用咗芝士整,再配埋柚子檸檬味嘅醬,簡直係一流丫‼️pancake份量唔算大,但都有四層高。推薦推薦🥰🥰

🍩冬甩小資訊🍩

📍觀塘興業街16-18號美興工業大廈A座1樓4室

📢3月份特別營業時間,
-週一至三 休息,
-週一至 週 四: 12: 00PM - 6: 00PM
(提供全日餐單 ALL Day Menu)

-4月份開始休業 不對外開放