2023-11-08 41 瀏覽
之前係長沙灣探朋友果陣就見到呢間餐廳既門面充滿濃濃嘅日本風,今次去到果然好正,入面佈置得好有日本街頭嘅感覺,用餐環境好正🤭招牌燉飯餐 $498黑牛壽喜燒燉飯用上美國黑牛,關西風煮法,會先落糖煮成焦糖,牛嘅肉質都幾嫩滑,醬汁亦係佢哋自己調製,食落唔會好甜好甜,食哂之後店員會落飯整個燉飯,個飯吸收哂個壽喜燒嘅精華,有濃濃嘅醬汁味同牛味,值得一試👍🏻明太子玉子燒店員會拎個玉子燒喺你面前炙燒,再落蟹籽同海苔,玉子燒都幾厚身,帶有蛋香,食落係有滿足感嘅,明太子份量都唔少,所以帶微辣,幾好食😚串燒拼盤有蝦,豚肉,菇,秋葵,菠蘿,呢個拼盤有啲出色,食材都食到係新鮮嘅,重點係調味啱啱好,再配埋佢哋用墨西哥辣椒自製嘅辣醬食,好惹味😍牛舌Sɪᴢᴇ極大又厚身,調味恰到好處,肉質又軟熟,一啖食落去係爽嘅😏雪糕梳打 +$28我哋叫咗2杯,蜜瓜梳打同波子汽水,係日本飲到嘅味道,真係好懷念去日本嘅日子啊😩呢度除咗Pᴇᴛ Fʀɪᴇɴᴅʟʏ之外,仲有狗仔嘅Mᴇɴᴜ,咁就唔怕主子嚟到嘅時候,你眼望我眼咁尷尬喇🤣🤣
招牌燉飯餐 $498
雪糕梳打 +$28