星期六又係late lunch 的日子,是日來到葵芳的 simplylife,3 點鐘好肚餓,好在一早用 app 拎咗飛,等咗 5分鐘左右就有位 星期六有得揀 brunch set,價錢由$153起,有主菜、湯/沙律,飲品可以選擇冰茶/ 汽水/ 紅白酒,都幾抵食 餐湯:有南瓜籽的南瓜湯,味道好濃郁,略嫌餐包偏硬大蝦凱撒沙律:好大碟,有三隻大蝦,雖然是雪藏但肉質都彈牙,喜歡有不同種類的蔬菜,羅馬生菜、羽衣甘藍等,配上芝士、意大利醬汁、雞蛋、夾桃等,營養豐富Beef burger:牛肉漢堡扒好juicy,麵包都香軟,仲有煙肉、芝士、蕃茄生菜、紫洋蔥等食材,加上薯條和可樂,perfect 芒果海綿蛋糕:芒果味幾香,海綿蛋糕軟熟唔算好多cream,底層有我喜歡的脆脆都幾驚喜 有點美中不足的是,二人枱枱面太細,放唔晒咁多嘢食/飲品 唯有食快啲… 試過好多間 simplylife,這間的食物質素都算唔錯

餐湯:有南瓜籽的南瓜湯,味道好濃郁,略嫌餐包偏硬

有點美中不足的是,二人枱枱面太細,放唔晒咁多嘢食/飲品
唯有食快啲…
試過好多間 simplylife,這間的食物質素都算唔錯

2023-08-19