2015-08-22 1060 瀏覽
新大廈裡的新餐廳。係旺角黎講算係中高檔路線,一個set dinner都三百幾蚊。不過可能因為新,服務好好,星期五晚人也不算多(最緊要無限時!),仲有窗邊枱,雖然只係看到密麻麻的大廈,但個景算靚! 至於食物,都沒令人失望.辣豬肋其實唔辣,好腍同入味。洋蔥湯好有洋蔥的甜味,加上焗芝士好香,只係...注重健康既可能會嫌肥左少少~最驚喜的卻是隨湯附送既竹炭麵包(因為黑色同覺得有竹炭味所以懷疑係咋),鬆脆好味,正呀!不過貪得意叫左個“西瓜凍湯”,好似飲西瓜汁咁,不過多左d油同香草,可能自己唔識欣賞吧...至於甜品就OK.可能攤左一陣先食,食心太軟時入面D朱古力已唔係好熱.Bailey奶凍,如果Bailey可以多D會惹味D侍應個個都好有禮貌,食完bar tender仲來問我哋對d飲品既意見,如果服務同食物質素可以keep住,一定係MK一個fine dining的好地方!
Nice MK night view
至於食物,都沒令人失望.
辣豬肋其實唔辣,好腍同入味。
豬肋
洋蔥湯
西瓜凍湯
Dessert - 心太軟
Bailey奶凍,如果Bailey可以多D會惹味D
有bailey既奶凍(唔記得個名)
2015-08-21
  • 豬肋