2024-04-15 38 瀏覽
【油尖旺區】【Zeni Rone】自從知道咗域哥喺旺角返工之後,每逢想喺旺角食嘢嘅時候都會諗起佢,今次嚟到新世紀廣場,試吓入面一間幾有格調嘅 cafe。大家都知道旺角係一個好熱鬧嘅地方,要喺鬧市裡面搵一個靜靜地飲吓咖啡嘅地方都唔容易。呢間唔使上樓,就喺商場入面,方便。佢其實係喺 Moko 新世紀廣場嘅 L Buy 入面,唔係直接面對商場,環境恬靜。域哥試件 $38 嘅「焦糖鮮忌廉牛角包」,我都有試少少,係好邪惡,域哥喺度切個包嘅時候,啲餡已經係咁咇出嚟,好正。佢飲 $48 嘅「泡沫咖啡」,即係 Cappuccino,佢話 okay。我就試 $78 嘅「富士山」,係朱古力蛋糕加抹茶同乳酪慕絲砌出富士山造型,係佢哋其中一款 signature 嘢,食落都幾好。嘢飲我就試 $40 嘅「Mlesna 櫻花茶」,店員細心講解要倒啲水出嚟浸四十秒再放返茶包入茶壺先飲,咁樣可以飲出唔同嘅層次。第一浸嗰杯的確係個味會濃啲但冇之後嗰啲咁厚實,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔會好似白糖咁死甜,亦都唔會好似黑糖咁濃,盡情享受比較溫和嘅櫻花香味。埋單 $244.4,喺旺角嘅鬧市商場裡面搵到一個幽靜嘅地方好好享受

第一浸嗰杯的確係個味會濃啲但冇之後嗰啲咁厚實,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔會好似白糖咁死甜,亦都唔會好似黑糖咁濃,盡情享受比較溫和嘅櫻花香味。埋單 $244.4,喺旺角嘅鬧市商場裡面搵到一個幽靜嘅地方好好享受下午嘅時光,係咁上下價錢。。。

(地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖)

@zeni_rone

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #moko #新世紀廣場 #ZeniRone #焦糖鮮忌廉牛角包 #泡沫咖啡 #Cappuccino #富士山 #Mlesna櫻花茶 #mlesna #洗双糖 #1am1352 #1ambackup

2024-04-10