呢間過江龍日本餐廳去年九月底開業,由前五星級酒店大廚主理. 主打泡芙同多款特色甜品,另外都有提供輕食鹹點咖啡等. 由於地點隱藏喺Moko L Buy 內人流唔多環境會比較幽靜. 珊瑚色做主調感覺高尚優雅. 座位全部梳化位極寬敞私隱度極高,每張枱都獨立間開,而且設計幾型格. 餐廳內一幅由過百盒不同口味的大阪人氣紅茶Mlesna tea house 茶盒砌成的❤️心形磚牆好吸睛.📸📸⭐️Mlesna Tea house 茶☕️🫖擺盤好靚,茶具優雅有格調. 餐廳有10幾款茶供選擇. 我哋分別叫咗Fruit of Eden (伊甸之果)同埋bitter chocolate (黑朱古力),前者果味香甜,後者散發朱古力香氣. 嘆茶食甜品真係一大樂事. 靚女店員細心講解享用靚茶蹺妙. 仲可以自行加上品牌商特製嘅糖提升味道層次. 哇咁靚咁高質只係$40!⭐️焙茶焦糖泡芙餐廳名物,為連續三年獲得日本金獎嘅baked magic 金賞泡芙,當然要試吓. 有六種口味可以揀,全部日本直送,即叫即烘,確保上枱時熱騰騰香噴噴,泡芙表面灑上糖粉後炙燒,口感外脆內軟,內藏飽滿流心軟滑餡料,甜度剛好,焙茶香氣四溢,果然名不虛傳

⭐️Mlesna Tea house 茶☕️🫖

⭐️焙茶焦糖泡芙
餐廳名物,為連續三年獲得日本金獎嘅baked magic 金賞泡芙,當然要試吓. 有六種口味可以揀,全部日本直送,即叫即烘,確保上枱時熱騰騰香噴噴,泡芙表面灑上糖粉後炙燒,口感外脆內軟,內藏飽滿流心軟滑餡料,甜度剛好,焙茶香氣四溢,果然名不虛傳,必叫!

⭐️富士山🍰
除咗泡芙,餐廳有多款甜品供應花多眼亂. 今次呢款富士山外型精美,有外表有內涵,乳酪奶凍配上抹茶慕絲仲有朱古力蛋糕. 旁邊有白玉、紅豆蓉同蕨餅. 日本風味濃,非常豐富. 甜而不膩.

堂食唔夠喉?佢哋另外有零售部,可以將佢哋嘅茶包同埋泡芙買走帶返屋企,送禮自用都好啱. 不過呢餐廳7:30就會閂門,7:00就會last order,想食嘅朋友記住早啲去啦. 同埋餐廳好貼心,如果有訂位,佢哋會將你嘅名寫喺個黑板仔度擺喺枱,都幾有驚喜,如果想慶祝俾個驚喜朋友或者另外一半都唔錯.

• 焦糖泡芙
  • 富士山
2024-03-02 533 瀏覽
🔹️今日到旺角Moko新世紀廣場 “ Zeni Rone ” 食Lunch, 餐廳門口由1/F 175號舖名牌手袋店門口進入➡️ 環境舒適寧靜🎶 餐廳由珊瑚色系裝修, 十分特別😍 店員親切有禮、服務貼心👨‍💼👩‍💼 食物優質健康😋 價錢合理💰我們選擇了🍽🔸️牛肉迷你漢堡配日式燒肉汁🥩🍔Beef Mini Burgers with Yakiniku Sauce漢堡上插上心心竹簽, 十分別緻😍 包包鬆軟、肉質鮮嫩、軟腍多汁, 配上沙律菜, 美味有益😋🔸️嫩滑雞胸酸種麵包🐔🌮Chicken Breast 片片厚切雞胸肉、豐厚嫩滑, 含高蛋白質, 雞胸上還佈滿高纖藜麥, 營養甚高👍加上香脆酸種麵包, 口感豐富🤗 還配上沙律菜So Yummy 💞🔸️蘋果焦脆泡芙🍎🥙Apple Caramel Choux泡芙熱騰腾、香噴噴送上, 口感外脆內軟, 以滿滿香濃蘋果蓉餡料, 啖啖香甜🍎🔸️凍雜苺抹茶鮮奶🍓🍵Ice Creamy Berries Matcha Latte 以柔和色調 • 調製, 底層以清香抹茶、中層以鮮甜雜苺、上層以Creamy鮮忌廉, 味道層次分明, 甘香帶甜👍👍🔸️澳式鮮奶咖啡💗☕️Flat Whi

我們選擇了🍽

Apple Caramel Choux

🔸️凍雜苺抹茶鮮奶🍓🍵

🔸️澳式鮮奶咖啡💗☕️
Flat White
以靚靚心心💗拉花, 濃郁幼滑咖啡香☺️

不會有人還不知道在MOKO有間新開不久的日本過江龍甜品店,當中最有名的泡芙,還連續兩年在世界級評鑑獲得金獎我認為小缺點是有點難找位於MOKO一樓的L Buy裡面可能因為這樣子不是很多人知道就算星期六日也不算太多人也算是我的寶藏Cafe𝗖𝗵𝗼𝘂𝘅應承我!鍾意食泡芙都都要去試泡芙外層脆到好像牛角包一樣,爆滿的奶油內餡冰滑的口感很捧🤍口味方面,我們吃了朱古力焦糖和奶茶口味,我們來得有點晚很多口味都賣完了,很愛朱古力的香濃,共同點都是流心餡料太好吃,下次就算唔坐低都會買一個拎走食𝗙𝘂𝗷𝗶𝘀𝗮𝗻顏控一定喜歡的一款甜品,抹茶凍及抹茶慕絲蛋糕加上底層的朱古力蛋糕,值得一讚的是抹茶味很香濃,而且這個配搭很精緻,靚到唔捨得食𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲拉花太棒了,真的很有誠意!抹茶茶粉夠濃厚,一口喝下去是很香滑的口感,不喜歡太甜所以要求無糖,依然好喝真的不錯—————————————————Zeni Rone (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodp

我認為小缺點是有點難找
位於MOKO一樓的L Buy裡面
可能因為這樣子不是很多人知道
就算星期六日也不算太多人
也算是我的寶藏Cafe

𝗖𝗵𝗼𝘂𝘅
應承我!鍾意食泡芙都都要去試
泡芙外層脆到好像牛角包一樣,爆滿的奶油內餡冰滑的口感很捧
🤍

𝗙𝘂𝗷𝗶𝘀𝗮𝗻

𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗧𝗲𝗮 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲

拉花太棒了,真的很有誠意!

—————————————————

Zeni Rone (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #太子美食 #moko

___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • Matcha latte
  • 富士山
  • 各款口味的泡芙
4天前 0 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨金賞泡芙名不虛傳🥰-🏅 餐廳係MOKO L Buy入面環境較靜, 好適合靜靜地食個tea🏅 有Monde Selection金賞受賞加持, 食物質素有信心保證-🌈 鮮果希臘乳酪碗 $88💯Greek Yogurt會少少偏酸, 但有包一款糖漿即使平衡返, 除咗幾款水果味仲有伯爵茶味真係有茶香😍 💯面頭鋪滿鮮果同granola色彩繽紛夠晒 fresh-🥠焙茶焦脆泡芙 $36栗子焦脆泡芙 (期間限定) $36✨有別於主流泡芙, 餐廳加上糖粉炙燒左泡芙面, 入面既吉士夠晒凍似雪糕質地, 係名副其實既外脆內軟✨糖粉少少甜味仲帶出左吉士餡既味道, 唔會喧賓奪主, 栗子同焙茶都好香好出色! -🥐焦糖吉士牛角包 $38💯牛角好酥化又有焦糖面, 入面同泡芙一樣係雪得挺身既吉士唔會太甜, 另有忌廉牛角包應該會再 creamy啲
👧🏻😋👅🍽✨

栗子焦脆泡芙 (期間限定) $36

🥐
焦糖吉士牛角包 $38
2024-05-15 0 瀏覽
💖 Zeni Rone(LBuy)💖地址:MOKO新世紀廣場1樓175💫 這裡的環境真是太棒了!舒適、寧靜,而且隱私度超高!您可以坐在超舒服的梳化位上,悠閒地享受寧靜時光。在這裡,您可以安靜地坐著,喝著一杯香濃的咖啡,享用一份豐盛的全日早餐,讓自己充滿活力,準備好出發!☕️🍳✨ 這裡的能量真是滿滿的!無論是早晨的一杯咖啡還是美味的早餐,都能讓您感到愉悅和滿足。在Zen Rone(LBuy),您能夠重新充電,繼續追尋夢想。Zeni Rone(LBuy)位於MOKO新世紀廣場,提供舒適的用餐環境和美味的餐點。在這裡,您能感受到寧靜和放鬆,獲得所需的能量,繼續追尋自己的目標。千萬不要錯過這充滿舒適感的地方,快來享受一頓美味的早餐吧!☕️🍳🌸💪
💖 Zeni Rone(LBuy)💖
地址:MOKO新世紀廣場1樓175

2024-05-06 15 瀏覽
在旺角MOKO商場這間日本過江龍嘅甜品店,餐廳在名牌店內,需要穿過名牌店才見到。當中最有名氣嘅泡芙連續兩年在世界級評鑑獲得金獎。這裡主打泡芙,牛角包同各具特色嘅小蛋糕,賣相可愛又精緻,環境裝修有格調,給人好舒服寧靜,仲有一個好吸睛嘅打卡位給客人拍照。 栗子焦脆泡芙 $36有別於一般泡芙,泡芙外層脆到好似牛角包口感,內餡係冰涼口感。最特別之處泡芙在表層加上糖粒炙燒後令泡芙口感更酥脆香甜,配搭軟滑香甜粟子內餡,層次好豐富。下次經過都會買返幾個拎返屋企食~焦糖吉士牛角包$38牛角包同樣好出色,跟泡芙一樣表面加上炙燒糖粒增強口感,牛角包充滿牛油香味,內餡幼滑吉士,超邪惡組合~三層朱古力蛋糕 $78榛子朱古力、白朱古力和牛奶朱古力而製成三層蛋糕。頂部點綴了自家製糖衣杏仁、開 心果和榛子果仁。外觀不單止好吸引,而且味道層次豐富,這個配搭很精緻。朱古力 $52很有誠意的一杯飲品,拉花超美~朱古力味香甜可口,一口喝下去口感好幼滑。

[期間限定] 栗子焦脆泡芙 $36

焦糖吉士牛角包$38

三層朱古力蛋糕 $78

朱古力 $52

2024-05-03
2024-05-03 13 瀏覽
{食盡旺角東之西式 — Zeni Rone}————————————————今日食嘅呢間cafe係基本上唔太多人知但係質素又幾好嘅cafe,個人覺得係高質過唔小cafe🫢,佢位於旺角東Moko商場, 但因為位置要穿過名牌店入去, 所以相當隱蔽,但係個人就覺得好有私隱度而且唔會嘈😆🔸 all day breakfast $138薯餅好好食, 蛋可以揀要全熟,奄列或者滑蛋幾唔錯🤔, 沙律菜都新鮮,仲跟左一個小小嘅乳酪😉 🔸 鮮果希臘乳酪碗 $88呢個乳酪碗嘅份量都有啲驚人🫨有得自選要落咩汁, 佢會分開一個小碗仔上, 個人幾推薦伯爵茶糖漿,唔會太甜但有種特別嘅香甜味, 佢嘅乳酪同生果好好食,推薦!🔸 吉士焦脆泡芙 $36呢個泡芙攞過幾年嘅金獎, 要咗一個最簡單嘅原味吉士試一試, 佢嘅size唔算話好大,但係咬落去的確係好脆! 好快幾啖就食完😆🔸 Flat white $48咖啡味幾濃郁同香, lunch time嗌一杯醒腦提神就啱曬☺️Overall comment: 餐廳嘅環境好有一種喺山洞嘅感覺, 環境隱蔽得黎又幾靚,打卡able,又幾有情調,多數都係卡位,坐得夠舒適,我見佢亦都有得預約!
{食盡旺角東之西式 — Zeni Rone}
————————————————

🔸 all day breakfast $138

🔸 鮮果希臘乳酪碗 $88

🔸 吉士焦脆泡芙 $36

🔸 Flat white $48

Overall comment:

2024-05-01 8 瀏覽
原來Lbuy入面有咁精緻嘅甜品咖啡店,私隱度非常之高 !❤️Japanese Bamboo Charcoal Burger燒汁漢堡竹炭黑色麵包非常鬆軟,輕輕烘過外皮少少脆,漢堡包多汁,加咗燒汁有少少甜味襯托特別好味。❤️Iced Butterfly Pea & Purple Sweet Potatoes Latte呢一杯紫薯飲品打卡一流,靚到不得了。❤️特別推介得獎泡芙我哋點咗焦糖吉士味,仲有好多其他唔同嘅味道,同埋季節限定都好特別。一刀切落去嗦嗦聲,吉士醬充滿一整個泡芙,吉士唔會好甜膩,食完一個都仲想再食😍。餐廳全部卡位非常闊落,每個卡位應該坐到六個人,私隱到十足。除咗得獎泡芙出名,餐廳仲有鹹點,好靚嘅蛋糕甜品,沙律,乳酪, pizza,同埋All Day Breakfast,全日都啱食。

原來Lbuy入面有咁精緻嘅甜品咖啡店,私隱度非常之高 !

燒汁漢堡

呢一杯紫薯飲品打卡一流,靚到不得了。

❤️特別推介得獎泡芙

2024-04-25
2024-05-01 6 瀏覽
在名牌店內藏了一間西式甜點店🌟是買包包買累了可以直接坐下吃下午茶的意思嗎🤣看到門口的泡芙海報很吸引,但最後還是吃了小蛋捲🤣還看到有限間限定的泡芙口味~下次一定要吃♥️樱花香气的汽水🌟味道新奇不错~微微花香♥️颜色也好看~打卡一流🌟微微甜味,罪恶感也低🤭擺盤是森林風的造型,幾顆小石頭和在泥土上的小木頭🌟樹洞形的朱古力卷~蛋糕質地鬆軟濕潤♥️奶油和蛋糕都是朱古力味,入口朱古力味濃郁香濃🌟很棒棒~
Cocoa Tree
Sakura Cola
2024-04-30
Cocoa Tree
Sakura Cola
2024-04-27 7 瀏覽
喺MOKO商場行街,行行吓發現一樓175號店舖後面有間Cafe,叫做Zeni Rone🤩餐廳好雅致,暖色裝潢,睇見Menu都好吸引,即刻入去😙原來餐廳有學生餐堂食優惠,隨餐送日本樽裝飲品🥤另外,外賣自取全單八五折👍🏻MOKO寫字樓員工憑員工證惠顧主食,送咖啡或非咖啡飲品乙杯🤩🌟抹茶鮮奶🍵這杯抹茶鮮奶底部係濃郁牛奶,上面係滿滿的抹茶,攪勻後,綠白相合🍃結合濃郁的抹茶風味和奶香的美味🤤抹茶滑順而綿密口感與牛奶微甜融合,非常搭配✨🌟 焦糖吉士牛角包🥐外觀啡黃誘人,焦糖吉士香氣撲鼻💗咬下一口,你會立即被酥香牛角包裹的香甜吉士所征服🤤牛角包的外層酥脆,內部鬆軟,吉士口感絲滑,焦糖的甜度適中,不會過於膩人🫶🏻🌟 四重芝士薄餅🍕薄餅外觀誘人,金黃誘人,濃濃的芝士香味,讓人垂涎欲滴🤤薄餅外層烤得酥脆,上面覆蓋著四種不同口味的芝士,四種芝士有著豐富層次感和濃郁奶香味道,十分美味😋

🌟抹茶鮮奶🍵

🌟 焦糖吉士牛角包🥐

🌟 四重芝士薄餅🍕
  • Matcha latte
  • 焦糖吉士牛角包
2024-04-23 13 瀏覽
今日黎Moko行街,發現左呢間甜品店,位置有少少隱閉,穿過名店就會見到。環境幾寧靜,而cafe設計都幾特別。餐牌都有好多野食選擇,有牛角包🥐、泡芙、all day breakfast 、咖啡☕️、蛋糕🍰、沙律🥗、pizza等等。🍰🍎snow white呢個係一個蛋白蛋糕🍰,口感鬆軟,蛋糕面有杏仁粒。旁邊有個淡味不甜的🍎啫喱。賣相幾吸引。再叫杯梳打水$20,chill住過左個美好的夜晚。另外,餐廳7:00pm就會last order,想黎的朋友要早點安排時間囉。仲有仲有!如果有book位,餐廳會將你個名寫係黑板仔度放係枱面,如果想幫朋友/伴侶慶祝生日🎂就岩晒啦。✏️有加一服務費

🍰🍎snow white

✏️有加一服務費
收工黎行Moko,無諗過係一間充斥着各種名牌既地方入面有一間首次引入日本既Zeni Rone Cafe☕️上網睇一睇先知原來佢大有來頭🤩由五星級酒店名廚主理,怪唔得入面既蛋糕款式全部都咁精緻🌸不過我今日就試左佢地既輕食系列🥪揀左個我平時都好中意食既Toast。🐒Smoked Salmon Toast💰$78👉🏻Avocado Sauce佢地有唔少輕食,而最岩我既就係佢地既Toast,因為都真係好靚🥪On top有唔少花花做擺盤,岩哂啲中意打卡既美女們👧🏻仲要呢到隔離就已經係各種行街位,完全可以行到累就直接入嚟嘆翻杯咖啡☕️食件cake又或者想飽啲既又可以好似我咁食個tea,都會好滿足嫁☺️

🐒Smoked Salmon Toast💰$78
👉🏻Avocado Sauce

2024-04-15 41 瀏覽
【油尖旺區】【Zeni Rone】自從知道咗域哥喺旺角返工之後,每逢想喺旺角食嘢嘅時候都會諗起佢,今次嚟到新世紀廣場,試吓入面一間幾有格調嘅 cafe。大家都知道旺角係一個好熱鬧嘅地方,要喺鬧市裡面搵一個靜靜地飲吓咖啡嘅地方都唔容易。呢間唔使上樓,就喺商場入面,方便。佢其實係喺 Moko 新世紀廣場嘅 L Buy 入面,唔係直接面對商場,環境恬靜。域哥試件 $38 嘅「焦糖鮮忌廉牛角包」,我都有試少少,係好邪惡,域哥喺度切個包嘅時候,啲餡已經係咁咇出嚟,好正。佢飲 $48 嘅「泡沫咖啡」,即係 Cappuccino,佢話 okay。我就試 $78 嘅「富士山」,係朱古力蛋糕加抹茶同乳酪慕絲砌出富士山造型,係佢哋其中一款 signature 嘢,食落都幾好。嘢飲我就試 $40 嘅「Mlesna 櫻花茶」,店員細心講解要倒啲水出嚟浸四十秒再放返茶包入茶壺先飲,咁樣可以飲出唔同嘅層次。第一浸嗰杯的確係個味會濃啲但冇之後嗰啲咁厚實,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔會好似白糖咁死甜,亦都唔會好似黑糖咁濃,盡情享受比較溫和嘅櫻花香味。埋單 $244.4,喺旺角嘅鬧市商場裡面搵到一個幽靜嘅地方好好享受

第一浸嗰杯的確係個味會濃啲但冇之後嗰啲咁厚實,而佢哋亦都有附上「洗双糖」,唔會好似白糖咁死甜,亦都唔會好似黑糖咁濃,盡情享受比較溫和嘅櫻花香味。埋單 $244.4,喺旺角嘅鬧市商場裡面搵到一個幽靜嘅地方好好享受下午嘅時光,係咁上下價錢。。。

(地址:旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場1樓175號舖)

@zeni_rone

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #dessert #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am油尖旺區 #旺角 #旺角東 #moko #新世紀廣場 #ZeniRone #焦糖鮮忌廉牛角包 #泡沫咖啡 #Cappuccino #富士山 #Mlesna櫻花茶 #mlesna #洗双糖 #1am1352 #1ambackup

2024-04-10
2024-04-14 30 瀏覽
呢間餐廳係精品店入面,行入去先知別有洞天。餐廳的設計很夢幻,每張枱都獨立間開,私隱度夠高,可以和朋友暢所慾言。今個自己一個人,午餐黎食下輕食。叫左嫩滑雞胸多士配黑松露炒滑蛋多士用上酸種麵團,很香麥味。外皮也會比較厚身、酥脆。雞胸超嫩滑,而且不乾。加上面頭鋪滿超香濃的黑松露,配搭得很完美。熱鮮奶抹茶飲落口,香濃的抹茶味慢慢係口腔中併發,味道醇厚甘甜。面頭的泡沫綿密,口感細緻順滑。餐廳有多處打卡位,我已經決定好下次黎試下邊款甜品。
呢間餐廳係精品店入面,行入去先知別有洞

天。餐廳的設計很夢幻,每張枱都獨立間開,

私隱度夠高,可以和朋友暢所慾言。

今個自己一個人,午餐黎食下輕食。叫左

嫩滑雞胸多士配黑松露炒滑蛋

多士用上酸種麵團,很香麥味。外皮也會比較

厚身、酥脆。雞胸超嫩滑,而且不乾。加上面

頭鋪滿超香濃的黑松露,配搭得很完美。

熱鮮奶抹茶

飲落口,香濃的抹茶味慢慢係口腔中併發,味

道醇厚甘甜。面頭的泡沫綿密,口感細緻順滑。

餐廳有多處打卡位,我已經決定好下次黎試下

邊款甜品

2024-04-12 23 瀏覽
偶遇呢間小店,係係一間L Buy賣各式精品的店舖內,被打卡既茶盒牆吸引,就試下嘆個茶食個甜品。白汁磨菇煙肉薄餅,個批好精緻,批邊好脆,整體似薄脆咁,咸香咸香既感覺。因為見到門口推薦泡芙,仲係世界級評鑑金獎,當然要試試!!首推芒果焦脆泡芙,外皮好脆食到層次感,但餡既cream質感就好似係芒果雪糕,超級清香,一啖滿口果味,同友人都非常喜歡呢款咁fresh 既味道,好岩夏天食! 朱古力士多啤梨焦脆泡芙,外表黑漆漆,內裡係creamy 既士多啤梨cream,呢款係較濃郁,朱古力同士多啤梨既味都食到,而士多啤梨cream會中和濃濃既朱古力,喜歡dark choco 既一定要試下。牛角包幼幼長長,入面原來係包住結實既cream,但奶油係唔會膩,愈食愈上癮。餐廳做緊promo,like & share 就可以選舉飲Mlesna茶或者全單減$5。呢杯茶超驚喜,好順口又好有果香,仲有一鼓冰感,店員向我地介紹呢個茶係有ice wine 既口感,的確真係,甜甜的,又有涼涼的。打卡牆有各式口感既Mlesna茶盒,送禮一流,又有品味。

因為見到門口推薦泡芙,仲係世界級評鑑金獎,當然要試試!!