REFLECT Restaurant & Bar

2024-05-02 14 瀏覽
話說好耐冇食墨西哥菜,嗰日喺OpenRice見到呢間好似幾靚又幾好食就去咗試吓~-🍝Uni Scallop Linguine ($228)帶子煎到兩面都係金黃色,肉質好嫩,好香好惹味,上面仲有魚子帶出鮮味,意粉夠掛汁同濃海膽味,啲菇亦都令到味道更加鮮同埋有層次,意粉嘅份量比想像中多,口感軟硬適中,好滿足😍🐂Fajita ($238)我哋揀咗烤牛肉,新鮮滾熱辣用鐵板上,兩面仲有青椒、洋蔥同好多芝士,夾出嚟嘅時候仲可以拉絲🥰配上軟熟嘅餅皮,同埋牛油果醬、莎莎醬同埋酸忌廉,食落好多汁好開胃😚🐙Grilled Cuttlefish ($128)味道好豐富有層次,章魚好彈牙,鮮、辣、同埋香味都好夠,再加上檸檬汁令到味道好清爽,個底仲有黑醋麻醬沙律,一道唔錯嘅開胃菜☺️🧇Apple Crumble Tart ($98)一碟有五個迷你蘋果金寶撻,撻皮好酥好脆,配上酸酸甜甜嘅蘋果餡同埋奶味好足嘅雪糕,再點埋焦糖醬,味道好有驚喜,作為晚餐嘅結尾真係好正🤣staff同我哋講話最近轉咗新Menu,所以有好多新嘅菜式,而且啲菜品真係好有驚喜,另外買一支酒仲可以加$48食六隻生蠔真係幾抵🥰餐廳環境好靚氣氛都好好,
🍝Uni Scallop Linguine ($228)

🐂Fajita ($238)

🐙Grilled Cuttlefish ($128)
個底仲有黑醋麻醬沙律,一道唔錯嘅開胃菜☺️

🧇Apple Crumble Tart ($98)

餐廳環境好靚氣氛都好好,而且門口嘅鏡面真係好啱打卡,小編見都有好多人幫襯,大家如果想嚟食記住要訂位,除咗室內座位仲有戶外座位,好chill🥹
好推介大家帶埋屋企人、朋友或者另一半嚟試😋

味道 9/10
服務 8.5/10
環境 9/10
回頭率9.5/10
總評 9/10😋🤍
人均消費 $380💰
📍 REFLECT Restaurant & Bar
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心12樓

#米食旺角 #米食墨西哥菜 #旺角美食 #米飲嘢 #旺角 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
  • 秘製燒墨魚
  • 墨西哥烤肉