約左一大班friend上party room玩,就梗係要買啲野食上去助下興啦。咁啱附近有outdark,就打電話叫左三隻炸雞外賣自取再行過去拎。十五分鐘左右食物已經準備好等緊我哋添。我哋叫左最原始嘅原味、韓式甜辣味同埋蜜糖蒜蓉味。佢每隻雞送左一罐汽水,四個醬汁同埋一個醃蘿蔔。醬汁分別有甜辣、醬油、芝士粉同蜜糖味。其實叫個原味再點醬都已經可以,反而叫啲撈左醬嘅味仲貴啲啲,仲要原味跟啲醬同我哋另外叫個兩隻味一樣嘅佢呢度嘅炸雞係無骨嘅,唔洗郁手整污糟隻手,尤其呢啲敏感時期,避免用手食係好啲嘅。食落啖啖肉好爽,仲要全部都係雞髀肉,夠哂滑,食雞就梗係食髀同翼架啦~佢啲雞脆就唔算好脆,個雞皮都唔厚,但啲肉夠實在,好滿足。我哋六個人食三隻都食唔哂。不過佢除左雞塊,仲有啲薯格同薯條跟埋,薯仔蓉好多,唔知我哋係食呢啲飽定食雞飽啦,因為就咁睇落去就薯仔配菜仲多過啲雞,啲雞差啲被淹沒左睇唔到。食完雞再食啲醃蘿蔔會冇咁膩,因為有啲酸酸嘅味去清下你個口。但呢度嘅醃蘿蔔有啲乾水,冇咩酸味出,所以發揮唔到正常作用,我哋都係靠飲汽水解膩。

2021-05-02