《Outdark》為左滿足上年全年無得去旅行既心!今次選擇呢個過江龍韓國料理餐廳 Outdark ,正所謂食左當去左韓國都好啊~每次去到韓國必食巨量芝士先會滿足!!今次都唔例外😌 不得不說餐廳環境好高級好有情調(好有燭光晚餐feel)適合一大班人聚會(疫情後)或者情侶都好適合啊!☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍①芝士炒雞 $3️⃣2️⃣8️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8/10🐱:wow!開頭猶豫緊揀豬肋骨定炒雞個陣 突然好想食年糕~所以決定揀炒雞🐔呢款!黎到個陣職員會主動幫手將溶左既🧀芝士撈埋啲炒雞一齊炒(見到都流口水)呢個set真係好抵食 相都可以見到爐入面有 主角芝士炒雞、爐邊蛋、紫菜麻油飯、泡菜 菠蘿。首先芝士係拉絲個款 而且俾得一啲都唔手軟 🧀超多芝士啊啊啊!超級正!雞肉都幾嫩滑 混合埋韓式辣醬 味道岩岩好!再食下隔離啲配料~🍳蛋正常 紫菜麻油飯凍凍地 不過唔會硬,泡菜同菠蘿解膩一流 呢set值得一試!💕💕💕(溫馨提示:neko同朋友兩人食份量太足 食到最後俾芝士撐爆個胃🙈 感覺適合3人食)②海雲台泡菜煎餅 $9️⃣8️⃣𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8.2/10🐱:呢個泡菜煎餅同普遍出面既煎餅好唔同
《Outdark》

☄️全餐卡路里指數:[8粒🧡最高]🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍

①芝士炒雞 $3️⃣2️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8/10

②海雲台泡菜煎餅 $9️⃣8️⃣
𝕄𝕖𝕠𝕨指數🐾: 8.2/10
🐱:呢個泡菜煎餅同普遍出面既煎餅好唔同啊!食落感覺全部都係料(大大塊泡菜、甜椒、金菇、好似有蔥)其他餐廳個啲麵粉比例會多過啲料 而呢塊就無咩麵粉感覺!啖啖都係泡菜既口感🤤雖然好似無咩麵粉咁 但夾起完全唔會散開!話明煎餅多數都會好油 但呢個唔會!可能啲料好清爽 所以一啲都唔膩!有一個醬汁俾你點 但好似唔多需要🤔因為煎餅單食都好夠味,下次neko要試埋佢個海鮮煎餅先🤤🤤幻想到應該都好多料 !
(溫馨提示:標明素食者必點,呢款無任何肉類 但都好好味)

🐈🐾回頭率:🧡🧡🧡🧡🧡🧡🤍🤍
[8粒🧡最高]
整體表現: 食完真係覺得自己彷彿走左韓國一轉 同韓國既味道幾乎一次 甚至更加好食(海量芝士連當地都無咁多🙈)下次一定會再幫襯 好想試埋佢個豬腳set、豬肋骨同海鮮煎餅!呢次兩個人真係order唔曬咁多嘢 啊!!!仲有多人可以試埋佢個「蘋果芒果米酒」👍🏻👍🏻👍🏻
芝士炒雞
海雲台泡菜煎餅