有朋友生日想買個特別d的蛋糕送俾佢,見到旺角朗豪坊開左間i cremeria重有cake賣就買黎試下。之前有寫過i cremeria的綠茶雪榚,呢間野出名在綠茶同日本水果。佢d蛋糕主要係名貴的水果蛋糕,手掌咁大件的迷你水果蛋糕(有士多啤梨同蜜瓜2款)都賣百幾蚊!大D size要4百幾!好貴!除左水果蛋糕另外只有2款蛋糕,一款係栗子蛋糕另一款係我今次買左的綠茶蛋糕。綠茶蛋糕$330,外面係綠茶cream, 中間係綠茶雪紡蛋糕。雖然個蛋糕簡簡單單冇乜花巧野,但食落綠茶味濃,囗感輕盈,我地成班朋友都好鍾意,不知不覺連cream都食晒!蛋糕味道唔錯不過我認為佢的service有好大進步空間。感覺d staff冇乜賣蛋糕方面的training....平時攞蛋糕職員將蛋糕入盒之前正常會攞個蛋糕比你睇順便核對一下生日牌上面的句子有冇錯,I cremeria完全冇呢個step, 要我特別問佢地先打開已封膠紙的蛋糕盒俾我睇下個生日牌。之後攞到個蛋糕,我又發現職員冇俾乾冰。又要再問,職員先至貼身一包乾冰上個盒(都冇問我要幾耐之後先食)…話晒呢度賣嘅全部都係cream cake, 仲要價錢都唔平,如果返到屋
蛋糕味道唔錯不過我認為佢的service有好大進步空間。感覺d staff冇乜賣蛋糕方面的training....平時攞蛋糕職員將蛋糕入盒之前正常會攞個蛋糕比你睇順便核對一下生日牌上面的句子有冇錯,I cremeria完全冇呢個step, 要我特別問佢地先打開已封膠紙的蛋糕盒俾我睇下個生日牌。之後攞到個蛋糕,我又發現職員冇俾乾冰。又要再問,職員先至貼身一包乾冰上個盒(都冇問我要幾耐之後先食)…話晒呢度賣嘅全部都係cream cake, 仲要價錢都唔平,如果返到屋企先發現個蛋糕溶咗真係喊都無謂...希望職員以後注意返啦~
外賣自取
生日