👦🏻👧🏻嚟到旺角食二鍋頭嘅「烤魚雞煲火鍋放題」,有雞煲、豬手煲、牛尾煲任食,食完之後可以轉食烤魚,跟住再轉食打邊爐,火鍋配料仲有好多選擇添!出面自助區可以任拎蔬菜、丸類、飲品同雪糕。星期日至四成人$298,星期五六日$338,有咁多嘢食同雞煲烤魚質素高,性價比相當唔錯!🐤二鍋頭惹味雞煲有大辣、中辣、小辣同唔辣揀。我地叫咗唔辣,上枱時店員會先炒幾下,雞肉炒得好香口,就算係雞胸肉都好嫩滑入味,醬汁惹味,做得幾出色👍🏻🐟海鱸魚魚可以選擇海鱸魚或者清江魚,而味道方面可以選擇麻辣味、香辣味、酸辣味同醬香味(唔辣)。海鱸魚大大條魚肉份量多,煎過嘅魚皮有香脆感,而浸咗湯之後嘅魚皮會變得有煙靭感。魚肉潔白肥嫩,醬香味好惹味,醬汁煮得越滾令魚肉越入味!仲有蓮藕、豆卜同豆皮係底到吸湯,吸收晒魚肉嘅精華!🍲湯底有10款湯底選擇,因為雞煲同烤魚比較濃味,所以湯底我哋揀咗比較清啲嘅蕃茄薯仔湯,估唔到有驚喜!蕃茄味非常香濃,配肉類都無咁膩。✨火鍋配料推介✨🐮安格斯牛版腱呢個食完一定要encore,一碟有三大片,切得有厚度,食落肉味濃厚同有口感。🐷西班牙豬梅肉豬肉片油花分佈均勻,肉質軟腍,唔會好肥。💦活海蜆粒粒都洗

🐤二鍋頭惹味雞煲

🐟海鱸魚

🍲湯底

火鍋配料推介✨
🐮安格斯牛版腱

🐷西班牙豬梅肉
豬肉片油花分佈均勻,肉質軟腍,唔會好肥。

💦活海蜆
粒粒都洗得好乾淨冇沙粒,蜆肉肥美飽滿,非常鮮甜!

🦐活海蝦
海蝦爽口彈牙,有鮮甜味,沾少少豉油帶出鮮味。

📍 二鍋頭 (福苑) (旺角)
旺角西洋菜南街138號福苑2樓
2024-03-18