2019-10-31 25 瀏覽
黎到旺角 餐廳多到花多眼亂 菜式選擇太多預期周圍亂咁搵 不如上openrice睇下有咩好推介🥳呢間日本餐廳好出名 主打日本料理 裝修都夠哂「日本味」地理位置好方便 位於旺角一個大型商場 交通便利今期有個期間限定主題係 「XO x 蛋黃哥」可愛到爆 我又點可以錯過呢 kawaii呢😍😍餐廳樓底好高 坐位都算舒適 環境唔會太嘈😘餐廳都配合主題 周圍都放滿 xo 同 蛋黃哥既裝飾 打卡影相📸️就最岩食物方面 餐廳對「米」既選擇好執着 來源地係日本直送 選擇「米」中既「精米」製作料理 餐廳起日本引入一部「精米」機 將米放入機內除糠 打磨白米 咁樣可以保持白米的香味 口感軟濕好有誠意既餐廳👍🏻❤️「特選三色紫菜包」海膽 鮪魚蓉 三文魚籽 附有xo紫菜海膽 非常鮮甜 入口即溶 鮪魚蓉 肉澤鮮紅 肉質鮮滑 帶有濃郁香味三文魚籽 晶瑩剔透 橙紅圓潤 帶有淡淡既醬油氣息❤️「XO大廚究極手卷」手卷size剛剛好 幾啖份量但食材份量豐富 海膽份量十足 再加上鮪魚蓉 甜蝦 三文魚籽 極度鮮甜玉子印有蛋黃哥樣紫菜都附有XO印 Cute到爆❤️「XO大廚加州手卷」材料包含牛油果 🥑蟹柳 青瓜 蟹籽同玉子比較fresh

黎到旺角 餐廳多到花多眼亂 菜式選擇太多
預期周圍亂咁搵 不如上openrice睇下有咩好推介🥳

呢間日本餐廳好出名 主打日本料理 裝修都夠哂「日本味」
地理位置好方便 位於旺角一個大型商場 交通便利

今期有個期間限定主題係 「XO x 蛋黃哥」
可愛到爆 我又點可以錯過呢 kawaii呢😍😍

餐廳樓底好高 坐位都算舒適 環境唔會太嘈😘

食物方面 餐廳對「米」既選擇好執着 來源地係日本直送
選擇「米」中既「精米」製作料理

好有誠意既餐廳👍🏻
特選三色紫菜包

❤️「特選三色紫菜包」
海膽 鮪魚蓉 三文魚籽 附有xo紫菜
海膽

海膽 非常鮮甜 入口即溶
鮪魚蓉

鮪魚蓉 肉澤鮮紅 肉質鮮滑 帶有濃郁香味
三文魚籽

三文魚籽 晶瑩剔透 橙紅圓潤 帶有淡淡既醬油氣息
XO大廚究極手卷

❤️「XO大廚究極手卷」
手卷size剛剛好 幾啖份量
但食材份量豐富 海膽份量十足
再加上鮪魚蓉 甜蝦 三文魚籽 極度鮮甜
玉子印有蛋黃哥樣
紫菜都附有XO印 Cute到爆
XO大廚加州手卷

❤️「XO大廚加州手卷」
材料包含牛油果 🥑蟹柳 青瓜 蟹籽同玉子
比較fresh既感覺
但同時都提升左食材既甜味
梳乎玉子燒便當

❤️「梳乎玉子燒便當」
做型Q爆😚
便當🍱入面有三款一口壽司 🍣
附有免治雞肉串及玉子燒
雞肉串 燒冬菇 十分惹味
梳乎玉子豆腐蕎麥麵沙律

❤️「梳乎玉子豆腐蕎麥麵沙律」
梳乎蛋以玉子豆腐登場
XO蒟蒻以秘制醬汁浸過夜非常入味 再吃一啖冰凍蕎麥麵 配以鮮甜的三文魚籽 口感豐富 味道一流

食物豐富 做型十足
除左食物新鮮 地道日本食材 仲要加埋cute爆既蛋黃哥同XO
超級吸引🥳

特選三色紫菜包