餐廳: 柞木炭家
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-15 258 瀏覽
呢晚喺旺中行街 行到咁上下就過咗嚟T.O.P.搵食 嚟咗位於頂樓嘅韓燒餐廳 餐廳有室外同室內嘅座位 我哋就揀咗室內 仲叫咗好多款韓牛🐮前菜淨係韓式前菜都有五款 有泡菜 牛蒡 薯仔 芽菜 菠菜同埋海帶✌🏻 我就最鍾意清清地嘅芽菜同埋菠菜啦 蔥蒜牛舌見到隔離枱有嗌呢一個牛舌 就嗌一份嚟試吓👅 佢係三大片牛舌上面仲有一啲生嘅蔥同蒜 店員會細心咁幫你處理 燒完最後會變成一個牛舌卷😮 如果鍾意食蒜蓉嘅朋友一定會好鍾意呢一碟牛舌 因為係一片軟腍嘅牛舌入面有好多嘅蔥同埋蒜 牛舌一放入口 滿口都係嗰陣香味☺️檸檬鹽花牛舌同樣都係有店員為我哋處理 店員先用燒香個網 然後再放牛舌上去燒 燒完嘅牛舌唔會好韌 味道就好香檸檬味 好清新 亦都食得出落咗海鹽吊味🫢 韓牛肉眼呢塊韓牛肉眼份量充足 真係好厚身 淨係見到佢嘅花紋已經好開心🐮 可以欣賞住店員為我哋燒肉 好賞心悅目呀 燒好之後店員仲幫我哋剪細 方便我哋食用🤩 牛肉味超級濃 燒完仲好Juicy添呀 真係令人回味😋燉牛舌除咗有主要嘅牛舌之外 入面仲有牛筋 白蘿蔔 南瓜 洋蔥等嘅配料🧅 呢一個熟食非常有驚喜 因為朋友好鍾意食牛筋 所以見到呢個炆得咁腍咁入味嘅牛筋

前菜
前菜

燉牛舌
除咗有主要嘅牛舌之外 入面仲有牛筋 白蘿蔔 南瓜 洋蔥等嘅配料🧅 呢一個熟食非常有驚喜 因為朋友好鍾意食牛筋 所以見到呢個炆得咁腍咁入味嘅牛筋 佢就好開心😁 另外牛舌都唔會好硬
燉牛舌

生蠔牛肉石頭鍋飯
石頭鍋飯入面有牛肉 蔥花 薑絲 同埋三隻好大隻嘅生蠔🦪 上碟之後店員幫我哋將石頭鍋飯嘅配料攪拌均勻 仲話如果鍾意食飯焦嘅話可以放一陣先至再分享啲飯😮 果然佢好有經驗 放一陣石頭鍋飯嘅底已經變咗飯焦 為個飯增加咗唔少口感🍚 烹煮過之後嘅生蠔食落口仲好Creamy
生蠔牛肉石頭鍋飯

舞動喵
我哋俾佢個名吸引咗🫢 店員拎緊過嚟嘅時候已經見到呢隻貓好動L😂 其實佢嘅真身係一件牛奶布甸 味道唔算好甜 牛奶味幾香 側邊仲有一啲朱古力餅碎 個人幾鍾意點埋朱古力餅碎一齊食🍫 口感十足
舞動喵

呢度嘅服務質素真係幾好 除咗店員會主動幫我哋燒肉之外 又會主動過嚟問我哋仲有冇其他需要☺️ 韓牛嘅質素非常高 令人滿意嘅一餐