魚生丼可以自己揀配料,設計貼心。好鍾意食日本嘢,特別係魚生丼!一碗過,啖啖肉咁食,嗰種感覺真係好頂癮! 其中,旺角大勝丼就係我至愛嘅飯堂之一! 三文魚+吞拿魚+玉子+蟹籽魷魚,都係我至愛! 套餐附送嘅沙律,有蟹柳、青瓜絲同蟹籽,好大份!我鍾意呢度嘅丼飯款式夠多!提供咗熟食丼、魚生丼、自選魚生丼,以及一系列小食,價錢都係百零蚊左右,唔算貴。我今次就揀咗自選魚生丼,呢度至少要揀三款餸,款款餸唔同價錢,再另加飯底、轉套餐,可以freestyle想要咩就要咩,感覺巧開心。 我呢碗係三文魚+吞拿魚+玉子+ 蟹籽魷魚;朋友那碗係三文魚+吞拿魚+帆立貝+劍魚腩,整體海鮮都好高質,鮮甜肥美,雖然唔算好厚切,但質素對得住個價錢。 芝士年糕比出面嘅好食得多!外面好薄,內餡熔熔的,好正!我另order咗炸芝士年糕、炸雞軟骨,我好鍾意呢度嘅芝左年糕,對比出面個皮無咁硬同厚,外脆內軟,好正! 炸雞軟骨酥脆可口,幾有口感。雞軟骨就正常水準,好酥脆爽口,同沙律醬好夾! 門口紅燈籠就係大勝丼嘅標誌。附上menu部分節錄:
魚生丼可以自己揀配料,設計貼心。

其中,旺角大勝丼就係我至愛嘅飯堂之一!
大勝自選丼套餐(三文魚+吞拿魚+玉子+ 蟹籽魷魚)
三文魚+吞拿魚+玉子+蟹籽魷魚,都係我至愛!
套餐附送嘅沙律,有蟹柳、青瓜絲同蟹籽,好大份!

炸芝士年糕
芝士年糕比出面嘅好食得多!外面好薄,內餡熔熔的,好正!

炸蒜香雞軟骨
炸雞軟骨酥脆可口,幾有口感。

雞軟骨就正常水準,好酥脆爽口,同沙律醬好夾!
門口紅燈籠就係大勝丼嘅標誌。

附上menu部分節錄:

2020-04-22
大勝自選丼套餐(三文魚+吞拿魚+玉子+ 蟹籽魷魚)
炸芝士年糕
  • 大勝自選丼