2018-04-23 97 瀏覽
同朋友放工行完Forever21,抽住一袋二袋,又勁肚餓,想坐好啲可以傾吓計,咁啱見到對面有間新新地嘅樓上西餐廳,餐牌啲相又ok,一於上去試吓先。平時上樓好怕等Lift,呢度Lift唔多人,啲Lift又大,一Lift上晒👍🏻走嘅時候都好快👍🏻 餐廳屬大型,抽風冷氣都好好,座位寬闊,燈光適中,不太暗,挺有情調。我地好好彩被安排坐window seat,卡位好啱大包細包嘅我地店員好細心咁倒水同介紹餐廳食物👍🏻 中途服務都好好👍🏻 上完一道菜後才上另一道,吃甜品前又會清理桌面,難怪見到咁多情侶上黎拍拖食飯我地每人叫了一份一人餐,有足料嘅南瓜湯,啖啖南瓜蓉前菜係乳酪鮮果沙律,同樣足料、新鮮!沙律要多醬先好味,乳酪醬感覺無咁肥,想得周到!主菜1係寶雲酥羊扒,份量ok,有三件,肉質嫩而且好juicy,唔蘇,好味!配菜都一樣高質,係冰菜+蕃薯蓉,甜甜地,幾特別!主菜2係炭烤美國牛肉眼扒和牛脷,份量十足,炭烤味好香,牛扒肉味一流!鹹牛脷超諗,好好味!果陣鹹香實在頂呱呱!最後甜品同樣高質,係超濃郁的朱古力餅!脆脆嘅餅底無得彈!我地另外叫咗樽特飲,Mint Ginger Ale,超抵!$88可以倒5杯,唔

我地每人叫了一份一人餐,有足料嘅南瓜湯,啖啖南瓜蓉
足料南瓜湯🎃
乳酪鮮果沙律

寶雲酥羊扒

配菜都一樣高質,係冰菜+蕃薯蓉,甜甜地,幾特別!
配菜

炭烤味😍
好諗嘅鹹牛li脷
炭烤美國牛肉眼扒和牛脷

鹹牛脷超諗,好好味!果陣鹹香實在頂呱呱!

最後甜品同樣高質,係超濃郁的朱古力餅!脆脆嘅餅底無得彈!
甜品朱古力餅

我地另外叫咗樽特飲,Mint Ginger Ale,超抵!$88可以倒5杯,唔甜又fresh又解渴!
Mint  Ginger  Ale

整體來說,餐廳食物和服務都屬高質,價位不算高,好適合朋友傾計/拍拖!

2018-04-19
足料南瓜湯🎃