2023-09-17 3752 瀏覽
呢晚朋友相約嚟居酒屋,尋找吓東洋氣氛🎌 呢到食物選擇豐富,menu 製作精美,有唔少item 都影得好吸引,有選擇困難症嘅我同朋友唔知點揀好👉🏻👈🏻聽埋店員耐心介紹後,Final order 如下:🔸汁煮左囗魚裙邊左囗魚裙邊肥美鮮甜,食後滿口魚油香除咗主角左囗魚裙邊,仲有三文魚籽同黑魚籽,三文魚籽幾鮮甜味美個汁酸酸尾尾好開胃🔸極上鹽燒牛舌芯牛舌芯微微爽彈可以選擇齋食、點檸檬汁食、點鹽食 或者點 wasabi 醬食One-bite size 食起嚟非常方便🔸汁燒活白鱔肉厚微微爽彈鱔皮脆卜卜✨✨🔸手作免治雞肉棒本身對免治雞肉棒嘅興趣不大不過,店員高度推介,order嚟試試結果好有驚喜🤩🤩夾雜咗軟骨嘅雞肉棒,再沾滿蛋黃味道同口感都好豐富真心推介🙌🏻🔸舞茸豚肉卷呢款串燒都係店員推介item豚肉片包裹住’有助降低血脂嘅’舞茸菇菇呢個🐷同🍄嘅組合,好味得嚟,感覺又健康🔸汁燒大蔥黑豚燒黑豚五花腩嘅燒烤時間撑握得剛好肥肉嘅油份經燒烤迫咗出嚟,食落低油膩感加埋大蔥一齊食,滿口肉香同蔥香😌🔸火炙大蝦讚岐手打烏冬 蝦🦐蝦🦐蝦大蝦鮮甜爽彈🌸櫻花蝦香口🌸湯底少少creamy,調味適中(建議可以提供追加多隻大蝦嘅
呢晚朋友相約嚟居酒屋,尋找吓東洋氣氛🎌
聽埋店員耐心介紹後,Final order 如下:

🔸汁煮左囗魚裙邊
左囗魚裙邊肥美鮮甜,食後滿口魚油香
個汁酸酸尾尾好開胃

鱔皮脆卜卜✨✨
汁燒活白鱔

🔸手作免治雞肉棒
本身對免治雞肉棒嘅興趣不大
不過,店員高度推介,order嚟試試
結果好有驚喜🤩🤩
夾雜咗軟骨嘅雞肉棒,再沾滿蛋黃
味道同口感都好豐富
真心推介🙌🏻
手作免治雞肉棒

🔸舞茸豚肉卷
呢款串燒都係店員推介item
豚肉片包裹住’有助降低血脂嘅’舞茸菇菇
呢個🐷同🍄嘅組合,好味得嚟,感覺又健康
舞茸豚肉卷

🔸汁燒大蔥黑豚燒
黑豚五花腩嘅燒烤時間撑握得剛好
肥肉嘅油份經燒烤迫咗出嚟,食落低油膩感
加埋大蔥一齊食,滿口肉香同蔥香😌
汁燒大蔥黑豚燒

🔸火炙大蝦讚岐手打烏冬
蝦🦐蝦🦐蝦
大蝦鮮甜爽彈
🌸櫻花蝦香口🌸
湯底少少creamy,調味適中
(建議可以提供追加多隻大蝦嘅選擇)
火炙大蝦讚岐手打烏冬

呢晚order嘅食物嘅賣相同味道都令人滿意,而且店員親切友善,同埋仲有其他店員推介嘅item未試,特別係” 吉列三重芝士千層豚肉”、”蓬松玉子”、”日式雞鎚花蝦” 同埋 嚟自日本嘅時令刺身
居酒屋已被列入我同朋友嘅再訪餐廳List
推介🙌🏻🙌🏻🙌🏻