福岡漢堡扒🌸@hambageu.hk見到「福岡Fukuoka」呢個日本九州城市,諗住實係日本餐廳🇯🇵 點知入到去見到韓文字先驚覺係韓國菜😂 名字由來係10年前韓國籍店主去日本福岡旅行食過出色嘅漢堡扒,決定帶返家鄉🇰🇷 而家係韓國有超過30間分店,係名副其實嘅過江龍🌏選用100%澳洲和牛3個唔同部位,絞成肉碎,調好味就由韓國總店直送🛬 然後由香港店員再又拋又打,搓成圓轆轆🟤 有3個份量選擇🎶漢堡扒球上枱之後,大家就可以落手DIY燒漢堡🪚 因為鍾意香口啲,每隔3秒就要反一反,所以都幾忙架😂 一路聽住滋滋既烤肉聲,十分治癒💣不過我地第一次未係好掌握到個技巧,燒咗一次就搞到石頭上面好多焦,仲心虛地跟指示咁用鏟慢慢刮走嘅時候,店員已經好貼心咁拎咗舊新嘅石幫我地換🥹兩人套餐 Ver.4👍🏽漢堡扒餐包含主菜漢堡扒、沙律🥗、麵豉湯🥣 同配菜🧂菠蘿煙肉和牛漢堡扒🍍菠蘿煙肉呢個好pizza嘅組合🍕 漢堡扒牛味香濃,油香滿滿,所以加埋酸糖多汁嘅菠蘿,味道更balanced🤘🏻芝士蛋蒜和牛漢堡扒🧄舖係面嘅蒜片乾,香脆惹味,係重口味之選🤭 熱熔芝士仲非常拉絲🫕芝士泡豚丼🧀芝士、泡菜同豚肉邪惡嘅配搭😈 份量咁多真
福岡漢堡扒🌸
@hambageu.hk

兩人套餐 Ver.4👍🏽

兩人套餐 Ver.4

漢堡扒餐包含主菜漢堡扒、沙律🥗、麵豉湯🥣 同配菜🧂

菠蘿煙肉和牛漢堡扒🍍

菠蘿煙肉和牛漢堡扒

菠蘿煙肉呢個好pizza嘅組合🍕 漢堡扒牛

芝士蛋蒜和牛漢堡扒🧄

芝士蛋蒜和牛漢堡扒

芝士泡豚丼🧀

芝士泡豚丼

芝士、泡菜同豚肉邪惡嘅配搭😈 份量咁多真係二人份量咩😱 勁飽肚🤐

西柚特飲🍊
百香果特飲🍋

西柚特飲 百香果特飲

食燒肉就一定要配飲品,仲要係酸酸甜甜咁,越飲越開胃😬 見咁大杯就知道餐廳好良心🥲 唔會話俾細細杯你,飲幾啖冇晒,唔夠喉要再嗌嚟賺錢😆

食過燒肉就一定見過喺餐枱上邊嘅抽油煙管,但係枱面生出來嘅就未必見過🕳 個形狀令我諗起天線得得B個Voice Trumpet🎺 近400度高溫嘅火山石🌋 唔想咁大煙嘅話,記得要對準吸氣管同石頭嘅位置🪄

兩人套餐 Ver.4
菠蘿煙肉和牛漢堡扒