2024-01-18 558 瀏覽
今日黎到呢間餐廳,真係有點意想不到嘅感動喎!首先,個Carbonara🍝真係頂級滑,芝士味超濃郁,每一啖都係滿滿嘅幸福感。佢個麵條Q彈得啱啱好,同埋埋藏喺底部嘅培根碎粒,咬落去又脆又香,正到不得了。再講講Seafood Risotto,海鮮味清新得嚟海鮮量都唔少,每一啖米飯都吸滿咗海鮮嘅精華,好夾!😋個Amelia Mille feuille真係記憶猶新,千層酥之間夾雜嘅野莓同紅莓雪芭,酸甜得黎又唔會過分,真係啖啖都令人無法忘懷。唯一不妥就係今日太凍,食物一出來好快就涼哂😞。不過,室內嘅環境就非常之舒服啦,坐咗落去傾計都冇咁易話涼。而家講講個碳烤龍蝦🦞,真係嘆為觀止,口感出乎意料地好,Q彈得嚟唔乾身,鮮味十足。至於蒜香多士🍞,呢個先係真正嘅外脆內軟,香脆加上滿滿嘅蒜香,一啖一啖都令我回味無窮。總括嚟講,今次食嘅每樣嘢都過癮,絕對值得一試。而且,景致同味覺嘅享受完美結合,一定令你有個好心情!🌅🥂