2022-11-26 36 瀏覽
尋日同朋友嚟大圍食飯,呢間燒肉店外觀已經好有日本特色,行到入去簡直好似去咗日本旅行咁,和式裝修配上櫻花🌸同日本燈籠🏮好打卡~❄雪 • 二人特盛 ️ 我哋叫咗個二人套餐,包括沙律,刺身,茶碗蒸,燒肉拼盤,溫泉玉子丼,兩杯飲品🍅蕃茄沙律蕃茄爽脆清甜,配上特製醬汁同紫洋蔥,酸酸甜甜,清新醒胃,可以平衡燒肉嘅油膩感~刺身三點(三文魚,油甘魚,赤蝦)- 三文魚厚身鮮味,有魚油香- 油甘魚色澤鮮嫩,入口甘甜鮮味,肉質嫩滑- 赤蝦晶瑩剔透,鮮甜肥美🦀野菌蟹肉茶碗蒸茶碗蒸好滑,蛋香味濃,配上清甜高湯,中間仲有絲絲蟹肉,好鮮味~🐮燒肉拼盤- 包括一款黑毛和牛,五款澳洲和牛,鰻魚,各款蔬菜~- 黑毛和牛色澤粉嫩,油花分布非常靚,牛肉味香濃之餘油香味亦非常重,口感軟熟,入口軟嫩~🤩- 澳洲和牛相對口感比較結實有咬口,肉味比較濃,油脂冇咁多~- 鹹魚青菜各有所愛,我自己就鍾意黑毛和牛多啲😝- 鰻魚肉質非常嫩滑鮮美,都幾厚身,肉質唔會好淋好肥,配上鰻魚汁好惹味~溫泉玉子丼食燒肉梗係要送飯啦,特別撈埋溫泉蛋蛋漿同紫菜及醬汁,好滿足~🍎日本木村信州蘋果汽水酸酸甜甜好開胃,食完燒肉用嚟清新口腔一流~柚子雪芭食完燒肉驚成

❄雪 • 二人特盛 ️

🍅蕃茄沙律
蕃茄沙律

刺身三點(三文魚,油甘魚,赤蝦)
- 三文魚厚身鮮味,有魚油香
- 油甘魚色澤鮮嫩,入口甘甜鮮味,肉質嫩滑
- 赤蝦晶瑩剔透,鮮甜肥美
刺身三點

🦀野菌蟹肉茶碗蒸
野菌蟹肉茶碗蒸

🐮燒肉拼盤
- 包括一款黑毛和牛,五款澳洲和牛,鰻魚,各款蔬菜~
燒肉拼盤

黑毛和牛

- 鹹魚青菜各有所愛,我自己就鍾意黑毛和牛多啲😝

鰻魚

🍎日本木村信州蘋果汽水
酸酸甜甜好開胃,食完燒肉用嚟清新口腔一流~
日本木村信州蘋果汽水

柚子雪芭
食完燒肉驚成浸味,食返個甜品清新下口腔,酸酸甜甜,食完即時降溫~
柚子雪芭

整體食物質素都唔錯,服務員態度殷勤,會主動介紹食法同收拾枱面,環境舒適,樓底夠高空氣好流通,唔會污煙漳氣~
蕃茄沙律
刺身三點